Foto: narsila
Takže moja premiéra :) Nie že by viac mojich receptov nestálo za pridanie, ale než stihnem dobrotu odfotiť, tak sa po nej väčšinou len Zobraziť celý popisTakže moja premiéra :) Nie že by viac mojich receptov nestálo za pridanie, ale než stihnem dobrotu odfotiť, tak sa po nej väčšinou len tak zapráši.. Napríklad aj ku tomuto rizotu bol rukolový šalátik.. Bol.. :D Kto hľadá inspiráciu na ľahkú, zdravú a rýchlu večeru.. Nech sa páči..
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mäsko umyjeme a nakrájame na menšie kocky. Ochutíme lyžicou dijonskej horčice, posypeme sušeným cesnakom a chilli, okoreníme, osolíme a necháme chvíľu postáť..
- 2
Cibuľu nakrájame na drobno, šampiňóny na tenké plátky a šupneme restovať na lyžičku oleja. Pšeno v sitku prepláchneme a dáme odkvapkať..
- 3
Keď je cibuľka so šampiňónmi orestovaná, pridáme mäso a opekáme pokým nepustí šťavu. Podlejeme trochou vody a dusíme.. Po piatich minútach prilejeme 2 hrnčeky vody (resp. dvojnásobné množstvo vody ako pšena), necháme zovrieť, prisypeme pšeno a pod pokrievkou na miernom plameni varíme cca 15 minút.. Občas premiešame..
- 4
Po 15tich minútach odstavíme, nevadí ak je pšeno ešte trošku chrumkavé, treba ho nechať ešte aspoň 10 minút dojsť pod pokrievkou.. Tak a hotovo :) Na tanieri ozdobíme pažítkou alebo petržlenom a podávame.. Chlapiskovi som k tomu spravila už spomínaný vaporizovaný rukolový šalátik a medovo horčicovou zálievkou a ja som si dala výbornú červenú repu.. V oboch prípadoch naozaj veľká mňamka.. Odporúčam a čakám chvály.. :P
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
aj keď... mohla si aj šalát pridať, veselšie by to vyzeralo