Trojkráľová zlatá kaša fotorecept

jody - fotkajody, 5. januára 2012
Trojkráľová zlatá kaša (fotorecept)
Foto: jody

Po kapuste, vyprážaných jedlách a sladkostiach som dostala chuť na strukoviny. A treba aj dojesť údené. A recept bol na svete. :-)

5 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Hrach (nenamáčam), jeden očistený zemiak, zo dva strúčky cesnaku a kožu zo slaniny zalejeme studenou vodou a dáme variť. Osolíme až keď je hrach mäkký. Varíme, až je hrach celkom rozvarený.

    Trojkráľová zlatá kaša (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Kožu vyberieme, zemiak roztlačíme vidličkou a cez sitko pasírujeme hrach s uvareným cesnakom. Môžete aj rozmixovať.

    Trojkráľová zlatá kaša (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zmes zahustíme múkovou zátriepkou, povaríme 5 minút a vypneme. Na záver môžete pridať majorán, ale vtedy kaša nebude zlatá. :-)

    Trojkráľová zlatá kaša (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Servírujeme s údeným mäsom, alebo opraženou cibuľkou a riadnym krajcom chleba. Prajem dobrú chuť a všetko dobré v Novom roku! :-)

    Trojkráľová zlatá kaša (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

marcy
ATÓMBORDEL :o)) .....varievam často,zahusťujem iba zemiakom,ponorným mixérom rozšvŕľam ,môj má rád so spišským párkom a krajcom domáceho chleba,majoránky a cesnaku dávam hojne
marcy
namočeným hrachom dosť skrátim varenie
danculka
Ja to mezahusťujem,radšej dám menej vody a keď to rozmixujem,tak je to husté...suoer rychle jedlo...
fujchujcinan
Len aby ste to s tými strukovinami neprehnali, pretože potom by bolo veľmi nepríjemné mať celý zajtrajší sviatok štipec na nose.
vanilkad
ahojte...akurát dneska som varila hrachovú kašu s údeným mäsom,bolo to veľmi dobré,dala som majoránku aj korenie a farba ostala pekná žltá :-)
sneica
robievam hrachovu kasu s udenym masom a je to super papanie...mixujem...alebo bez zahustenia rozmixujem a mam vybornu hrachovu polievku...:)
hviezdickaz
hrachovu kasu som robila aj na stedry vecer, aj na silvestra :) ,rychle a chutne jedlo.
irenaw
ja môžem hrachovú kašu len tak bez ničoho, mňam :)
používateľ nemá avatar
mb
mb
ano! toto mame radi...
klaura
prvé čo ma napadlo ... mňam, toto veľmi ľúbim ... a vidím, že nie som sama ... :)
jeka
s hrachom by som u nás nepochodila,ale s údeným áno,preto si tento receptík pre istotu ukladám.
evanaaa
Hrachovú kašu občas robievam, máme ju radi, pre istotu hrach namáčam a mixujem, a záleží aj aký je hrach, či žltý alebo zelenkavý, ale jedno, chuť je dobrá pri oboch. Ke´d nie je údené, opečiem špekáčky alebo klobásu a s chlebom je to fajn. Ak mi zlyhá fantázia tak spravím najbližšie.
jazzfunk
Milujeme hrachovu kasu :o))) Ale skusal uz niekto z vas uvarit toto iste, ale z cicera? Odporucam...je to vynikajuce s oprazenou cibulou a udenym mäskom...
turistka
@Jody- dnes som sa rozhodla variť hrachovú kašu, tak mi prišla na chuť, a tak idem podľa Teba, lebo nikdy nedávam zemiak, ukladám do rp
turistka
@Jody- tak pochutilo a ešte i ostalo, zajtra nevarím, dala som do nej zeleninový bujón, takže je to ozajstná a dobrá trojkráľová kaša.
andyrs
No na vojne sme to volali atom kaša. Vzdy som si daval naplnit dva ešusi :D manzelka nevarieva privarky a kaše takze zajtra prerušujem zajačiu dietu a urobim.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia