Foto: jody
Po kapuste, vyprážaných jedlách a sladkostiach som dostala chuť na strukoviny. A treba aj dojesť údené. A recept bol na svete. :-)
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Hrach (nenamáčam), jeden očistený zemiak, zo dva strúčky cesnaku a kožu zo slaniny zalejeme studenou vodou a dáme variť. Osolíme až keď je hrach mäkký. Varíme, až je hrach celkom rozvarený.
-
2
Kožu vyberieme, zemiak roztlačíme vidličkou a cez sitko pasírujeme hrach s uvareným cesnakom. Môžete aj rozmixovať.
-
3
Zmes zahustíme múkovou zátriepkou, povaríme 5 minút a vypneme. Na záver môžete pridať majorán, ale vtedy kaša nebude zlatá. :-)
-
4
Servírujeme s údeným mäsom, alebo opraženou cibuľkou a riadnym krajcom chleba. Prajem dobrú chuť a všetko dobré v Novom roku! :-)
Diskusia k receptu