Bravčové závitky plnené kyslou kapustou a oškvarkami
Foto: rein
Jedlo pre slováka
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
90 minút
na 250 °C
na 250 °C
Postup
-
1
Na oleji a cibuľke upraženej do ružova pridáme kapustu a dusíme cca pol hodinky
-
2
Na druhej panvici si zároveň upražíme oravskú slaninku nakrájanú na kocky
-
3
Medzi tým si nakrájame plátky zo slabiny,ktoré naklepeme ,posolíme,pokoreníme a naplníme kapustou zmiešanou s oškvarkami,s ktorých sme si trošku nechali na ozdobu a omastenie zemiakov
-
4
Plátky zatočíme a poistíme špáradlami,poukladáme na pekáč,posypeme grilovacím korením,podlejeme olejom,troškou vody a zakryté pečieme do mäkka pri teplote 250 stupňoch.Občas polejeme s výpekom.
-
5
Na koniec odokryjeme a zapečieme.
-
6
Ako príloha sa hodí varený zemiak,alebo hranolky.
ďakujem za inšpiráciu.