Rýchla rybka

hanee - fotkahanee, 28. januára 2012
Rýchla rybka
Foto: hanee

Vacsinou sa spamatam, ze treba nieco navarit, az ked ma prepadne hlad, preto milujem jedla, ktore su hotove za par minut. ak mate v Zobraziť celý popisVacsinou sa spamatam, ze treba nieco navarit, az ked ma prepadne hlad, preto milujem jedla, ktore su hotove za par minut. ak mate v mrazaku "pohotovostne" mrazene rybie filety, toto je recept pre vas. Ak nemate, na najblizsom nakupe si jedny prihodte do nakupneho kosika.

4
porcie
5 minút
príprava
15 minút
na 220 °C

Suroviny

1 bal.
 plátok
 štipka
 štipka
 štipka
 štipka
 štipka




Postup

  1. 1

    Kúpte si rybie filety rybky, ktorú máte rada. Malo by však byť bez kosti.

  2. 2

    Na dostatočne velký kus alobalu položte filet, okorente, rascou, paprikou, kari a posoľte. Na záver iba poprašte hladkou múkou a na vrch dajte plátok masla. Zabalte do albalu tak, aby pri príprave neunikala z baličku para. Takto pripravte kazdý kúsok filetu osve.

  3. 3

    Predohrejte rúru a vložte alobalové baličky. Mojej rybke stačilo 15 minút, ak ju tam pre istotu necháte20, nič sa nestane. Rybka sa v alobale dusí, takže pokiaľ ste ju dobre zabalili, nemalo by sa stať, že sa dlhšou prípravou vysuší. HOTOVO !

  4. 4

    Servírovala som len s uvarenými zemiakmi premiešanými s maslom a paradajkovo-cibuľkovým šalátom v sladkokyslom náleve. Rybku pri servírovaní môžte pokvapkať citrónom.

Diskusia k receptu

zdenkas
Aj ja mám rada rýchlu prípravu a táto rybka vypadá teda super.
salinka
Jednoduchy a zdravy recept. A byvas naozaj v Hurgade? Ak ano, tak to ti zavidim okrem toho tepla hlavne cerstve rybky. Tie milujem.
aroooo
Recept podľa môjho gusta asi až na to karí, treba vyskúšať, ukladám
hanee
@salinka , asi ta prekvapim, ale na ryby trh sa skor chodim kochat ako kupovat ryby. Nejako ma nelaka ich cistenie a vykostovanie. Ale vzdy sa ulakomim na cerstve krevety, to je najvacsia mnamka .o)
salinka
To som este nejedla, nemozem nabrat odvahu. Jedla som len rizoto so sepiami. Ale dam si teda od teba poradit (ty sa v tom predsa musis vyznat:-) a na tohtorocnej dovolenke okostujem.
marienka44
@Hanee
tie balicky s rybkou si polozila len na rost alebo aj na plech? Chcem si to pripravit. Dakujem a ukaldam do KK.
evanaaa
Podľa mňa lepšie na plech pre istotu, ale ak máš dobre zabalené, môže byť aj rošt, počkáme, čo poradí @hanee.
hanee
@marienka44 a @evanaaa , ja som tie balicky hodila rovno na spodok truby, bez plechu bez nicoho. Ak sa bojite ze z neho nieco vytecie tak to kludne hodte na plech, nevidim rozdiel, mozno sa mierne predlzi priprava, alebo ten plech strcte na zaciatku pripravy do truby a kym ochutite zabalite, uz bude aj on horuci .o)
9153_1557420417 - profilový obrázok
pn
pn
mnaaaaam!!!!!!!!!!!!!!!lubim vsetky ryby a rada skusam vseliake recepty,hlavne mam rada plody mora a vseliake musle,toho sa nikdy nemozem najest,stale by som to jedla!!!!! :) recept ukladam!!!
maria7
pn, sme jednej krvnej skupiny. Aj ja skusam rozne recepty na ryby a mam velmi rada plody mora.
pacik
@hanee tak som rybku vyskúšala a bola to dobrotka, už sa teším na repete :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia