Foto: mariamka
Stehná, krídla, prsia, čo chcete, napatláme a pečieme.. bez marinovania, čakania hodiny,... príjemne sladko-štipľavé, budete sa oblizovať :)
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
120 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Ingrediencie na marinádu rozkvedláme a ponamáčame mäso. S kožou, bez, robila som tak aj tak.
-
2
Marinádu môžeme recyklovať.
-
3
Pečieme pri 180 °C cca 1,5 hodiny, najprv kožou dole (ak sme nezvliekli), oblievame v intervaloch 20 min. a v polovici otočíme. Pre veľký úspech som to dnes musela zopakovať. Pozor! Je to naozaj sladké a zároveň pikantné, návykové, skúste :)
@frezia68 s cesnakom je to fajn, ako vsetko :)
@jarunka treba to vyladit, podla chuti
@izabella929 budem len rada, dakujem
p. @tatranka to je pre mna pocta, my tak akurat k pecenemu kuriatku broskyne :) toto je ale nieco uplne ine, vyssi level, dakujem
@klukodvody vazim si tvoj koment, od takeho profika zvlast
ale teraz spet k hokeju, su to nervy!!!
@afataga tak si tusim sledovala :) do poslednej minuty napinak,, preto pisem, ze cukor "podla chuti", treba doladit chut marinady, cielom je, aby tie sladke veci skaramelizovali a omajda sa prirodzene zahustila, nie je to dlho, zalezi, ako hreje rura, inak planujem aj rebra
✌
pouzivam aj na chlieb s maslom, ale aj na maso, pocet chilli si prisposob podla palivosti a plechovosti vasich ustych otvorov :-), ja davam viac, cukru davam 550g a miesto octu citr. stavu, vies co si tam dala, nemusis lupou studovat flasticku
@havino chapem, ale zas vynahradis v inom
@zuzanka1367 len tebe poviem, normalne som to prstom vylizovala
@afataga ja viem, mam este resty k @angastovi , vdaka za pripomenutie
diky baby
no, pekne si jej nalozila! :) radsej skor, ako neskoro /myslim zdravy ziv. styl/, ale obcas treba aj zhresit, dufam, ze si dorazila tu druhu polku :) dakujem za vyskusanie aj odozvu,
neviem, preco mi to nedoslo do mailov...
ahoj, no ako to dopadlo? som zvedavá :) inak podobne aj grilujem, len bez cukru a medu (gril to nemá rád )) a viac korenín, zrovna teraz v sobotu, výborné krídelká. Tak dúfam, že chutilo.
Super recept ešte som aj fotku ti chcel pridať fajnovych stehienok ale nechcelo mi ju vlozit neviem do boha prečo :D...šak kašľať nato recept super a ja budem robiť čoskoro znova :))
Bolo to vyborne, ale nefotila som, lebo som to mala vybrat o 3 min. skor, chytili uz trochu opalenu farbu.
Vies, niekto moze dat aj cierne zhorene foto a bude chvaleny az do neba, ale ja si to dovolit nemozem, aj ked to cierne nebolo.
ejha, vyzerá dobre! takmer ako z grilu. Kombinuješ ako profík. Nám už tie kurence dáko neberú, už ani neviem, kedy sme mali. Skôr morku. Možno len neviem natrafiť. Díky za repete a fotky. To už každý vie, že si najodvážnejšia z Varechy :))
Ja v poslednej dobe kupujem len farmarske z Lidla, nemaju taku pachut ako niektore ine, su mastnejsie, ale to sa vypecie a su aj trochu zlte, vraj im do zobania pridavaju aj kurkumu, neviem, ale to urcite nie je jedovate.
No co sa odvahy tyka, su tu aj odvaznejsi, nebudem radsej menovat :-)
asi že som fotila tú druhú. A čo dávaš?
Asi som mimoň, lebo ti vobec nerozumiem, aku druhu? Co kde davam?