Haruľa s mäsom a syrom fotorecept

patroveckypitrs - fotkapatroveckypitrs, 6. februára 2016

Zohnal som v hypermarkete mleté mäso. Bolo v ňom 60 % morčacieho mäsa, tak som ho použil do haruli. Tu si robím ku kyslej fazuli.

4
porcie
15 minút
príprava
100 minút
na 180°C °C

Suroviny

0,5 kg
0,5 kg
200 g
5 strúčikov
3 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Tu je ukážka mletého mäsa 0,5 kg stojí niečo cez 1 Euro. Polievku fazuľovú kyslú som dal bez smotany, len z mlieka fazule a zemiaky. Tak som spravil sýtejšiu prílohu k nej. No aj samotne je to ohromné.

    Haruľa s mäsom a syrom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zemiaky som očistil nastrúhal na veľkých okách. Toľko aby váha zemiakov bola ako váha mäsa. Dal som do toho 3 vajcia. Ak vidíte viac nech vás to nepletie ja so použil dvoj násobnú dávku. Ďalej som pridal majorán asi 1 PL, mleté čierne korenie 1 PL a rozmačkaný cesnak. Nakoniec som to osolil. Dobré som to premiešal a nechal chvíľu postať. Dá sa to aj robiť na panvici ako placky je to rýchlejšie. No mal so inú robotu, tak som to dal robiť do sklenej misy. Keď som to mal v mise, tak som do hmoty lyžicou povtláčal sýr, ktorý som krájal na 1 cm kocky. V tej rúre sa to dlhšie robí no je menej roboty s tým. Misu som dal do rúry zakrytú na 180°C a robilo sa mi to 100 minút. To zavisí, akú vrstvu mate v mise a od typu rúry.

    Haruľa s mäsom a syrom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Asi 70 minút som to piekol zakryté a potom pol hodinu som to piekol odokryte. A tu je výsledok pekná farba a vôňa až tak žalúdok krútilo od nedočkavostí. Nechal som to vychladnúť a potom krájal na kocky.

    Haruľa s mäsom a syrom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Čo vám budem hovoriť hneď sme sa do toho pustili. Dobré jedná báseň, Treba raz skúsiť a uvidíte. Musel som to dať do komory, lebo ku kyslej fazuli neostane. Takže vám želám dobrú chuť. Je to lacné a dobré.

    Haruľa s mäsom a syrom (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

44 komentárov k receptu
@patroveckypitrs , niečo podobné, ale aj s údenou slaninkou a klobáskou som už piekla a bolo to vynikajúce...je to moc sýte, z toho človek nedokáže naraz veľa konzumovať...ale inak veľmi dobré aj za studena..si moc šikovný...chválim...)
Vyzerá to vééľmi dobre.od teba ani nič iné nečakám len prudko jedlé papaníčko.keby som mohla dám aj 10*.ale nedá sa takže plný počet5*.
keby že mám po ruke mleté meso,už aj to robím.Tvoje recepty mám veľmi rád.vyzerá to super,a o chuti ani nehovorím.podľa ingrediencií to musí byť maškrta
I keď sa vo fazuli môžem "aj kúpať", toto je zjavne vysoko jedlé aj bez tej fajnovej fazule. Diétne porcie môžu byť aj na večeru. O víne k tomu radšej pomlčím, aby som nepropagoval alkahol. :-))
zaujímavé a určite na tento recept nezabudnem, nepoznám a pozdáva si mi chuť zemiakov a mletého mäsa, ja určite zapečené v rúre
Haruľu robievam - s klobáskou, ale toto sa mi páči, najbližšie urobím podľa Teba, už teraz sa mi slinky zbiehajú aj k tej fazuľovej polievke na kyslo.
Skús tú hmotu rozotrieť na veľký (klasický z rúry) plech, bude tenšia a skôr sa prepečie.
Reagujem veľmi pozitívne, kamarát @patroveckypitrs a z mojej KK je už iba skok ku realizácii tohoto Tvojeho rcp aj v centre Des Moines Iowa! Ďakujem Ti a blahoželám ku krásnej poctivej chutnej domácej robote!
Dnes bola na obed, chutilo, odporúčam ju aj ostatným Varecháčom! Určite bude aj častejšie☺
Vymýšĺaj aj naďalej také výborné jedlá!
Aj mne sa tvoj receptik paci a aj som sa hned na zaciatku pobavila, ze " zohnal som" :)) . Maso som uz dlho nezhanala. Vojdem do obchodu a kupim, ale tvoj receptik vyskusam :)
V stredu som to robila aj s mletým mäsom, o ktorom si písal. Bola som veľmi prijemne prekvapená, ako nám to chutilo a hlavne synovi a manželovi. Vďaka za recept.
teraz čerstvo vytiahnuté z rúry..ešte ma jazyk páli-musela som ochutnať..či nebudem banovať..nebudem-milý pane..chutí ..je to jedlo dobrej chuti..jednoduché..aj pre lenivé babky..pracovný proces krátky..
vďaka za recept..pán @Patroveckypitrs..

Pridaj komentár k receptu: