
Quinoa fašírka so špenátom
Tento recept som videl v jednej knizke, quinoa recipes, uz davnejsie a teraz ma napadlo...

Rýchla pizza z hotového cesta
Keď je chuť na pizzu a málo času, zachráni vás hotové cesto na pizzu....

Pečené kuracie rezníky so zemiakmi z jedného plechu
Upiecť mäso aj prílohu naraz na jednom plechu, to je ideálne na úsporu času....

Výborná a lacná sekaná z chleba
Aj takto chutne môžete zúžitkovať zbytky staršieho chleba či pečiva...

Zapekané rizoto s párkom a lečom
Prebratú a umytú ryžu necháme odkvapkať. Na rozohriatom oleji ryžu opražíme, zalejeme 600 ml vody...

Veľkonočný baránok podľa mamy Paulíny
Sezónny, krajový recept č. 1, na pamäť mojej mamy - tento pokrm je typický...

Kačacia pečeň foie gras s oatmeal
Najvychýrenejšou pochúťkou z kačice je foie gras – vo francúzskom preklade „tučná pečeň“. V profesionálnej kuchyni...

Bravčové rolky plnené kyslou kapustou
Neodolatelná kombinácia bravčového mäsa a kyslej kapusty.

Kuracie kúsky so zemiakmi z jednej panvičky
Očistené zemiaky nakrájame na mesiačiky a poukladáme na panvicu vhodnú do rúry. Pokvapkáme olivovým olejom, ...

Pikantné kuracie štvrte s cviklou a oravskou slaninou
Starkej recept, ktorý robila pre starkého. Vždy si ho predstavím, ako pri tomto jedle...

Hernekeitto - národné jedlo Fínska
Táto polievka sa môže jesť iba vo štvrtok, aby kresťania lepšie zniesli piatkový pôst. Fínsky...

Rolovaná fašírka
Tento recept som odkukala od kuchára na Prime, chutí to za tepla aj studena.

Bryndzové halušky s cibuľkou
Je to chutné a obľúbené jedlo mojej rodiny. Viem, že sa podávajú so slaninkou, ...

Jašter s kuracieho mäsa
Tento jašter sa robi s bravčovej panenky, ale my sme na kuracie mäso, tak ho len s...

Bazalkové tofu so zemiakmi a mrkvou na bylinkovom masle
Jemné bazalkové tofu opečené na olivovom oleji s cherry paradajkami, podávané s polníčkom a zemiakmi s...

Kuracie mäso v karí-jablkovej omáčke
Toto exotické jedlo patrí už zopár rokov medzi naše obľúbené. Je veľmi jednoduché, rýchle a chutné! Moje deti ho zbožňujú....

Kiymali Pide - Turecko
alebo pide s mletým mäsom patrí v Turecku k tradičným jedlám... V každom kúte Turecka sa pečie...

Morčacie rezne s broskyňou a syrom
Rezne umyjeme a osušíme. Mäso jemne naklepeme a osolíme.

Pečené špikované morčacie stehná
Morčacie stehná poprepichujeme tenkým nožom a do otvorov striedavo vtláčame kúsky cesnaku a na hranolčeky pokrájanú...

Jednoduchá omáčka na špagety
Špagety sa dajú pripraviť rôznym spôsobom, možno sa inšpirujete tým mojím.

Rebierka na pive - Pieczone żeberko podlane piwem
počet strávníků: 1 - nedám, sám mám málo

Jahňacia sviečková s hrnčekovou knedľou
Masko si odblanime, prespikujeme slaninkou a sprudka oprazime na oleji...

Kuracie rolky plnené špenátom a syrom
Jednoduchá cesta ako dať jesť deťom špenát, aby sa im páčil. Dospelí si tiež pochutia...

Býčie žľazy na hubách
Odblanené žľazy rozrežeme na polovičky a na niekoľko hodín namočíme do vody. Pred úpravou ich opláchneme...

Soté s cuketou, stonkovým zelerom, kešu
Ak máte v obľube soté, mäsko so šťavou, tak toto je pre vás typ na...

Steak z vysokej roštenky s fazuľkou
Steaky: Z roštenky nakrájame asi 250–gramové steaky, z obidvoch strán ich okoreníme čerstvo zomletým korením a...

Bravčové srdce s provensálskym korením
. toto sme si robievali na chalupe a zároveň je to môj prvý...

Zapečené plnené vajcia s bryndzou
Májová bryndza je najlepšia, snažím sa z nej variť čo najviac. Už som robila pomazánku, bryndzové halušky,...

Tortilla s baby špenátom a so syrom
Čerstvý špenát prepláchneme v studenej vode a dáme na jednu minútu do vriacej vody (stopky odstránime)...

Skvelý zeleninový šalát s kuracím mäsom
Na večeru sme si s priateľkou spravili tento vynikajúci šalát...

Zagorská zemiaková polievka
Zvláštnu chuť zemiakovej polievky môžete obohatiť pridaním opečeného chleba alebo pokrájaným vareným párkom…

Grilovaná roštenka (Entrecote)
Grilovanie je jedným z najznámejších a kalórie najchudobnejších spôsobov prípravy mäsa. V tomto prípade, by...

Hovädzie so smotanovo-zeleninovou omáčkou v jednom hrnci
Poznáte pod názvom sviečková na smotane, avšak toto je náš variant a po zjedení ešte dlho...