Foto: tinca
Žiaden veľký recept, skôr vám chcem dať do pozornosti tento výborný syr na vyprážanie, ktorý sa nerozteká. Vyrába ho sabinovská mliekáreň,ktorá je výrobcom aj Zobraziť celý popisŽiaden veľký recept, skôr vám chcem dať do pozornosti tento výborný syr na vyprážanie, ktorý sa nerozteká. Vyrába ho sabinovská mliekáreň,ktorá je výrobcom aj ďalšieho skvelého syra volovca. V marketoch ju žiaľ nedostať, ale nosí mi ju priateľka z Novák.
porcia
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Sabinovskú hrudku bielu, ktorá má tvar pol-gule si priečne prekrojíme napoly. Mierne z oboch strán osolíme. Vajíčko si zriedime s troškou mlieka, prešľaháme. Potom si syr obalíme v klasickom trojobale hladká múka, vajíčko a strúhanka. Na horúcom oleji si sabi hrudku vypražíme do zlatista. A takto vyzerá kúpená.
-
2
Ako prílohu som zvolila maslové zemiaky s vňaťkou a tatársku omáčku.
Na obrázku vidíte, že hrudka krásne drží tvar a pri vyprážaní sa nerozteká. Dokonca ak vám zostane, tak aj studená je mäkká,nestvrdne!
RADA navyše: Sabi hrudka sa vyrába aj ochutená, to je skôr na čerstvý konzum,ale na vyprážanie je vhodná biela.
Tak dobrú chuť!
www2.milkagro.sk/pre-zakaznikov...
Jogurty, syry i tvaroh z a Milka-agra sú výborné. Hrudku ešte nemám vyskúšanú, čo musím rýchlo urobiť!
www2.milkagro.sk/index.php?page=28...