Vyprážaná Sabi hrudka

tinca - fotkatinca, 10. februára 2015
Vyprážaná Sabi hrudka
Foto: tinca

Žiaden veľký recept, skôr vám chcem dať do pozornosti tento výborný syr na vyprážanie, ktorý sa nerozteká. Vyrába ho sabinovská mliekáreň,ktorá je výrobcom aj ďalšieho skvelého syra volovca. V marketoch ju žiaľ nedostať, ale nosí mi ju priateľka z Novák.

1
porcia
10 minút
príprava
5-7 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
1 ks
 na vyprážanie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Sabinovskú hrudku bielu, ktorá má tvar pol-gule si priečne prekrojíme napoly. Mierne z oboch strán osolíme. Vajíčko si zriedime s troškou mlieka, prešľaháme. Potom si syr obalíme v klasickom trojobale hladká múka, vajíčko a strúhanka. Na horúcom oleji si sabi hrudku vypražíme do zlatista. A takto vyzerá kúpená.

    Vyprážaná Sabi hrudka - obrázok 1
  2. 2

    Ako prílohu som zvolila maslové zemiaky s vňaťkou a tatársku omáčku.
    Na obrázku vidíte, že hrudka krásne drží tvar a pri vyprážaní sa nerozteká. Dokonca ak vám zostane, tak aj studená je mäkká,nestvrdne!
    RADA navyše: Sabi hrudka sa vyrába aj ochutená, to je skôr na čerstvý konzum,ale na vyprážanie je vhodná biela.
    Tak dobrú chuť!

    Vyprážaná Sabi hrudka - obrázok 2

Diskusia k receptu

25 komentárov k receptu
Niekedy bol dostat syr volovec bežne v obchodoch napr. v tesku dnes ho nedostat nikde a moj muž ho stále hlada a hlada pamatam si že smrdel ako fras ale chut super.Dufam že zasa na neho natrafim ale aj na tu hrudku
@tinca uvodne foto lakave,az sa zbiehaju slinky predajnu agromilk mam za rohom a tuto hrudku maju v skoro v kazdych potravinach,Sabinov je tiez na vychode,ja ju kupujem aj tu ochutenu ,jeme ju skor ako tvaroh((nemyslim do buchiet a kolacov))ale ako tvrdy syr dobra inspiracia vdaka za sikovny napad po zasluhe 5* vyskusam este tento tyzden .pekny zajtrajsi den:-)))
@tinca , hrudku som ešte nevidela, ale v jednej špecializovanej predajni syrov v Trnave som našla Volovec. Veľmi som sa potešila, je unikátny, na Slovensku nikto okrem Sabinova podobný typ nevyrába. Skúsim sa spýtať, či by nemali aj hrudku, ak bude taká kvalitná ako Volovec, ani vyprážať ju nemusím.
... jedlo klasika, super .... ale diky za info, hned ako natrafim na hrudku aj volovec - tak kupujem a vyskusam
Zase výborný a rýchly recept na obmenu v kuchyni. U nás Sabi výrobky sa dajú kúpiť a sú skutočne výborné. @Tinca nemáš aj skúsenosť, či sa to nedá upiecť na plechu v rúre? Neter nemôže vyprážané. Ďakujem
Aký jednoduchý a výborný recept!
Jogurty, syry i tvaroh z a Milka-agra sú výborné. Hrudku ešte nemám vyskúšanú, čo musím rýchlo urobiť!
@tinca , dobre sa to celé vyníma na tanieri,konečne syr, ktorý drží pohromade. Neviem, či je aj tu, na západe k dostaniu, nevšimla som si, ale ani som sa nepozerala, ale pri nás, pri našom dome je malá predajnička syrových a podobných mliečnych výrobkov, pozriem sa, odkiaľsú.
@radox1 sušina=45%,tuk v suš. 45%,tučnosť 22,5 hmotnosti.@andrea3 ďakujem za radu, občas chodím na Žabník skúsim pozrieť@motyka kľudne skús obalenú hrudku dať na pečiaci papier, popkvapkať olejom a zapiecť v rúre do ružova.Všetkým ďakujem, vyskúšajte ja výborná vypražená. Volovec občas býva v Tescu,musíte natrafiť.
Práve obedujem túto hrudku. Nevyprážala som ju, ale piekla v mikrovlnke na teplom vzduchu z každej strany po 5 minút a je fakt skvelá. Vďaka za recept.

Pridaj komentár k receptu: