Vyprážaná Sabi hrudka

tinca - fotkatinca, 10. februára 2015
Vyprážaná Sabi hrudka
Foto: tinca

Žiaden veľký recept, skôr vám chcem dať do pozornosti tento výborný syr na vyprážanie, ktorý sa nerozteká. Vyrába ho sabinovská mliekáreň,ktorá je výrobcom aj Zobraziť celý popisŽiaden veľký recept, skôr vám chcem dať do pozornosti tento výborný syr na vyprážanie, ktorý sa nerozteká. Vyrába ho sabinovská mliekáreň,ktorá je výrobcom aj ďalšieho skvelého syra volovca. V marketoch ju žiaľ nedostať, ale nosí mi ju priateľka z Novák.

1
porcia
10 minút
príprava
5-7 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
1 ks
 na vyprážanie




Postup

  1. 1

    Sabinovskú hrudku bielu, ktorá má tvar pol-gule si priečne prekrojíme napoly. Mierne z oboch strán osolíme. Vajíčko si zriedime s troškou mlieka, prešľaháme. Potom si syr obalíme v klasickom trojobale hladká múka, vajíčko a strúhanka. Na horúcom oleji si sabi hrudku vypražíme do zlatista. A takto vyzerá kúpená.

    Vyprážaná Sabi hrudka - obrázok 1
  2. 2

    Ako prílohu som zvolila maslové zemiaky s vňaťkou a tatársku omáčku.
    Na obrázku vidíte, že hrudka krásne drží tvar a pri vyprážaní sa nerozteká. Dokonca ak vám zostane, tak aj studená je mäkká,nestvrdne!
    RADA navyše: Sabi hrudka sa vyrába aj ochutená, to je skôr na čerstvý konzum,ale na vyprážanie je vhodná biela.
    Tak dobrú chuť!

    Vyprážaná Sabi hrudka - obrázok 2

Diskusia k receptu

jozka2
Tinca,vdaka za vyborny recept a za typ konecne nasho domaceho a asi vyborneho syra.5*****
1x tinca
andrea3
Niekedy ju mavaju aj v Prievidzi, na sidlisku Zabnik . My máme radi od nich jogurty.
1x tinca
dara2112
Niekedy bol dostat syr volovec bežne v obchodoch napr. v tesku dnes ho nedostat nikde a moj muž ho stále hlada a hlada pamatam si že smrdel ako fras ale chut super.Dufam že zasa na neho natrafim ale aj na tu hrudku
dandika1
@tinca uvodne foto lakave,az sa zbiehaju slinky predajnu agromilk mam za rohom a tuto hrudku maju v skoro v kazdych potravinach,Sabinov je tiez na vychode,ja ju kupujem aj tu ochutenu ,jeme ju skor ako tvaroh((nemyslim do buchiet a kolacov))ale ako tvrdy syr dobra inspiracia vdaka za sikovny napad po zasluhe 5* vyskusam este tento tyzden .pekny zajtrajsi den:-)))
1x tinca
denyany
Hrudku aj volovec kupujem v predajniach agromilk. Hrudka je ozaj výborná.
sovka62
@tinca , hrudku som ešte nevidela, ale v jednej špecializovanej predajni syrov v Trnave som našla Volovec. Veľmi som sa potešila, je unikátny, na Slovensku nikto okrem Sabinova podobný typ nevyrába. Skúsim sa spýtať, či by nemali aj hrudku, ak bude taká kvalitná ako Volovec, ani vyprážať ju nemusím.
terinka55
Toto jedlo majú radi aj moji chlapi. Dobre si navarila. Klasika, ktorá nesklame.
dosa
... jedlo klasika, super .... ale diky za info, hned ako natrafim na hrudku aj volovec - tak kupujem a vyskusam
zinnajdha
Sabi výrobky možno bežne kúpiť v predajniach Agro-milk a Fresh, ktoré ale nevedia nájsť nikde západne od Popradu. Škoda.
motyka
Zase výborný a rýchly recept na obmenu v kuchyni. U nás Sabi výrobky sa dajú kúpiť a sú skutočne výborné. @Tinca nemáš aj skúsenosť, či sa to nedá upiecť na plechu v rúre? Neter nemôže vyprážané. Ďakujem
ivav
Aký jednoduchý a výborný recept!
Jogurty, syry i tvaroh z a Milka-agra sú výborné. Hrudku ešte nemám vyskúšanú, čo musím rýchlo urobiť!
evanaaa
@tinca , dobre sa to celé vyníma na tanieri,konečne syr, ktorý drží pohromade. Neviem, či je aj tu, na západe k dostaniu, nevšimla som si, ale ani som sa nepozerala, ale pri nás, pri našom dome je malá predajnička syrových a podobných mliečnych výrobkov, pozriem sa, odkiaľsú.
1x jarca
používateľ nemá avatar
mb
mb
mnam, sabinovska hrudka sama o sebe je vyborna a vysmazit mi ju naozaj nenapadlo. dakujem za tip :)
1x tinca
peter9766
Sám sebe sa čudujem, že ma nenapadlo ju vypražiť. Super recept. Tento syr je stále v chladničke. Ďakujem a ukladám :-)
lacquer
Práve som kúpila, zajtra vyskúšam. Zatiaľ som ju používala len na studeno. Výborný nápad.
tinca
@radox1 sušina=45%,tuk v suš. 45%,tučnosť 22,5 hmotnosti.@andrea3 ďakujem za radu, občas chodím na Žabník skúsim pozrieť@motyka kľudne skús obalenú hrudku dať na pečiaci papier, popkvapkať olejom a zapiecť v rúre do ružova.Všetkým ďakujem, vyskúšajte ja výborná vypražená. Volovec občas býva v Tescu,musíte natrafiť.
tinca
@tatranocka ďakujem za link ,ale žiaľ v Prievidzi sú tieto výrobky len v Novákoch, odkiaľ mi ju už roky nosí kamoška:)
dvorka
Práve obedujem túto hrudku. Nevyprážala som ju, ale piekla v mikrovlnke na teplom vzduchu z každej strany po 5 minút a je fakt skvelá. Vďaka za recept.
1x tinca