Foto: dvorka
Mám veľmi rada halušky zo zemiakového cesta. Chcela som vyskúšať niečo nové a zvolila som namiesto zemiakov nastrúhaný kaleráb. Nevedela som dopredu či sa Zobraziť celý popisMám veľmi rada halušky zo zemiakového cesta. Chcela som vyskúšať niečo nové a zvolila som namiesto zemiakov nastrúhaný kaleráb. Nevedela som dopredu či sa halušky vydaria preto som postup nefotila, ale výsledok ma milo a hlavne s chuťou prekvapil.
porcie
príprava
Postup
-
1
Nastrúhala som si kaleráb, premiešala s vajíčkom. Pridala som múku, škrobovú múčku a po troche som prilievala vodu aby bolo cesto haluškové. Nakoniec som cesto tyčovým mixérom rozmixovala na jemno, aby dobre prechádzalo haluškárkou. Do vriacej osolenej vody som nahádzala halušky, nechala chvíľu povariť a sitkom povyberala do misy. Bryndzu som rozmiešala s kyslou smotanou ktorú som zamiešala do halušiek. Na vrch každej porcie som dala za lyžicu škvariek a omastila masťou. Halušky majú jemnú sladkastú chuť a myslím si že sa hodia aj ako príloha k mäsu aj ako samostatné jedlo či už s kapustou, bryndzou alebo tvarohom.
recept neviem, aj ked som uz skusala nikdy to nie je ono... ale mozno su to len spomienky z detstva