Vyprážaný bravčový rezeň so zemiakovým šalátom
Foto: izabella929
Nuž čo k tomuto jedlu dodať...Zrejme ho každý obľubuje. Je to tak aj u nás.Lenže ja vyprážam mäsko trošku inak..
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
300 g |
|
2 ks |
|
100 g |
|
2 lyžice |
|
2 Lyžice na vysmážanie |
|
300 g |
|
4 ks |
|
1 ks |
|
250 g |
|
150 ml |
|
100 lyžica |
|
podľa chuti |
|
štipka |
|
1 ks |
|
Postup
-
1
Uvarím si v prvom rade zemiaky v šupke.Kým sa varia, pokrájam si cibuľu, uhorky,mrkvu a nastúham varené vajce.Toto sú komponenty na zemiakový šalát.Ked sú zemiaky uvarené, ošúpem ich pokrájam na kocky , zmiešam už s pokrájanými komponentmi na šalát.Pridám smotanu,jogurt a lyžicu domácej horčice z cukiny.Všetko osolím, pridámmleté čierne korenie a šalát dám do chladničky.Bravčové plece pokrájam na rezne,vyklepem, posolím a posypem mletým korením.Vajce si rozbijem do nádoby na obalovanie.Pripravené rezne obalujem vo vajci a v strúhanke.Dám si rozohriať trúbu na 200 st. kým sa trúba hreje
- 2
do nádoby si dám masť a olej spolu na vypráženie, Na sporák si pripravím ďalšiu nádobu s vodou a nechám ju odkrytú stále vrieť. Vypražené mäsko na sekundu ponorím do vriacej vody a ukladám si rezne na pripravený pekáč.Keď mám všetky rezne vypražené a omočené do vody, uložené na pekáč vložím ich do trúby na 10min.Počas tohto pečenia získajú krásnu chrumkavú kôru, sú veľmi jemné a chutné.Ponorením do vody na sekundu sa vlastne z mäska odstránil všetok olej a jedlo je lahodné na žalúdokNa tanier naberiem zo zemiakového šalátu a dám k tomu vyprážaný rezeň. Po celý čas udržiavam rezne v teplej trúbe.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu