Vyprážaný bravčový rezeň so zemiakovým šalátom

izabella929 - fotkaizabella929, 29. novembra 2011

Nuž čo k tomuto jedlu dodať...Zrejme ho každý obľubuje. Je to tak aj u nás.Lenže ja vyprážam mäsko trošku inak..

4
porcie
60 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
2 ks
100 g
2 lyžice
2 Lyžice na vysmážanie
300 g
4 ks
1 ks
250 g
150 ml
100 lyžica
 podľa chuti
 štipka
1 ks




Postup

  1. 1

    Uvarím si v prvom rade zemiaky v šupke.Kým sa varia, pokrájam si cibuľu, uhorky,mrkvu a nastúham varené vajce.Toto sú komponenty na zemiakový šalát.Ked sú zemiaky uvarené, ošúpem ich pokrájam na kocky , zmiešam už s pokrájanými komponentmi na šalát.Pridám smotanu,jogurt a lyžicu domácej horčice z cukiny.Všetko osolím, pridámmleté čierne korenie a šalát dám do chladničky.Bravčové plece pokrájam na rezne,vyklepem, posolím a posypem mletým korením.Vajce si rozbijem do nádoby na obalovanie.Pripravené rezne obalujem vo vajci a v strúhanke.Dám si rozohriať trúbu na 200 st. kým sa trúba hreje

  2. 2

    do nádoby si dám masť a olej spolu na vypráženie, Na sporák si pripravím ďalšiu nádobu s vodou a nechám ju odkrytú stále vrieť. Vypražené mäsko na sekundu ponorím do vriacej vody a ukladám si rezne na pripravený pekáč.Keď mám všetky rezne vypražené a omočené do vody, uložené na pekáč vložím ich do trúby na 10min.Počas tohto pečenia získajú krásnu chrumkavú kôru, sú veľmi jemné a chutné.Ponorením do vody na sekundu sa vlastne z mäska odstránil všetok olej a jedlo je lahodné na žalúdokNa tanier naberiem zo zemiakového šalátu a dám k tomu vyprážaný rezeň. Po celý čas udržiavam rezne v teplej trúbe.

Diskusia k receptu

vierik
Najsamlepšejšie menu,teda pre mňa.Už som raz aj takto vysmážala,bolo to chutné,treba si trochu odľahčiť ten tuk,lebo kalóríí je tam habadej,ale chutííí :-)Oprav si preklep vajíčka...
marijanka712
schvalujem myslim že Majda takto pripravovala rezne už vtedy som hovorila, že to skúsim a vypadlo mi to dik za pripomenutie
lyali
Nápad s namočením rezňov po opražení do vody najbližšie vyskúšam. Potom rezne ukladáš na suchý pekáč do rúry? Vďaka. KK :-)
aroooo
no toto musím vyskúšať, KK,ale na obaľovanie podstatne znížim počet vajec .....
babinka
tak ja "kupem" rezne vo vriacej vode tiez, len ich potom nedavam zapiect - ale co nie je, moze byt. Musim vyskusat, vdaka ")
afataga
naozaj 200 ks vajec? :-))) a tych preklepov je tam viac, ale to nevadi, hlavne ze jedlo je asi vyborne, vyskusam
tatranka
Toto je moje menu.Mám rada túto klasiku a veru si na nej pochutnám.
sovka62
Už som o tom ponorení do vody počula. ale nikdy som nevyskúšala. Ale zbaviť sa prebytočného tuku je výborný nápad. Naozaj má aj potom rovnakú chuť?
medovnicek
veľmi zaujímavý postup, ešte nikdy som ho nepočula, ale veľmi ma zaujal, musím vyskúšať pri najbližšom smažení rezňov
izabella929
aftaga,,nie som povýšenecká, ale som si preklepy opravila...díky za upozornenie, ale už som niekde písala, že prenášam všetky recepty z Azetu a veru sa stane, keď sa veľa píše, že nám niečo unikne pozornosti..
izabella929
drahá ,,sovka62,, vyskúšala som, lebo ani ja som neverila..je to jedlo omnoho ľahšie...veď ešte aj mojonéza a všetko spolu je riadna kalorická bomba...vyskúšaj a daj mi vedieť prosím.-)
sneica
salat a rezen parada...mame radi vsetci....prave dnes som kupila sterilizovanu mrkvu s hraskom...to je dobre znamenie....:)))
zifi
Hm, do viacej vody? No toto... :-)
izabella929
zifi.-) ano, robím to tak už niekoľko rokov a musím ti napísať, že takého rezne sú ľahunké a chrumkavé...odstráni sa prebytočný tuk..
marjam49
Môže to byť pravda, ale kto z vás ochutnal prvý "skúšobný" rezeň, práve vytiahnutý z omastku, potvrdí, že sa mu nič nevyrovná. Ale ostatné môžu prejsť odľahčujúcim kúpeľom...
jozka2
maju rovnaku chut a zda sa mi,ze su chutnejsie.
jozka2
Pocuvaj Izabelka,nechces nas tak pozvat na ten rezen,mas na stole tolko dobrot a prestrete ak pre prezidenta.
izabella929
@jozka2 ,joj,to je ešte z čias, keď som prišla na Varechu...ja to aj dnes tak prestieram, len vidím, že všetci fotia iba tanier, tak som prestala fotiť celý záber na stôl..neviem, či to je správne, lebo pri takom pekne prestretom stole chutí inak aj jesť..ke´d tu stačí záber iba na jedlo, tak nič...potešila si ma a veľmi pekne ti ďakujem za tvoj príspevok.-)))
radox1
nerozumiem tomu,preco by som mal z masti vytiahnuty krasne chrumkavy rezen mocit vo vode,a nasledne ho znova urobil chrumkavy v rure.

izabella929
@radox1. robím to tak, že iba strčím do vody a vytiahnem...odstráni sa mi z rezňov všetok tuk...aby bol chrumkavý zapečiem v trúbe...
eviana
@izabella929 , takéto ja môžem vždy... mňam. To s ponorením rezňov do kvapaliny :) niekedy vyskúšam, vďaka za skvelý tip :)
izabella929
@eviana..je to skutočne dobrá vec, rezne sú aj napriek vyprážaniu ľahšie stráviteľné pre žalúdok..a tým, že ich dám na niekoľko minút do trúby, zase chrumkavejšie...) vďaka za komentík.-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia