Foto: sandra
Opäť so zemiakmi a cibuľou, ale trochu iný, upravený recept, vhodný pre bezlepkáčov, v bezlaktózovej verzii a aj pre histamínovú intoleranciu. Kvôli poslednému menovanému Zobraziť celý popisOpäť so zemiakmi a cibuľou, ale trochu iný, upravený recept, vhodný pre bezlepkáčov, v bezlaktózovej verzii a aj pre histamínovú intoleranciu. Kvôli poslednému menovanému je pizza bez droždia, len s práškom do pečiva. Ak chcete použiť obyčajnú múku, dajte hladkú.
porcie
príprava
na 175 °C
Suroviny
250 - 270 g |
|
125 ml |
|
50 g |
|
1 ks |
|
1/2 - 1 KL |
|
2 KL, Dr. Oetker |
|
Obloženie na 1 ks koláčo-pizze: | |
2 ks väčšie |
|
1 ks, väčšia |
|
1 KL |
|
posekaná |
|
|
Postup
-
1
Múku som preosiala, zmiešala so soľou a práškom do pečiva. Potom som pridala mlieko, zmäknuté maslo a vajce. Všetko som vymiesila do nelepivej hmoty. Cesto som rozdelila na dva okrúhle plechy.
- 2
Deckám som dala na pizzu paradajkový základ, šunku a mozzarellu. Sebe som cesto potrela nátierkovým maslom, na to som naukladala na tenučko nakrájané zemiaky. Zemiaky som zakryla na prúžky nakrájanou cibuľou premiešanou s olejom a posekanou bazalkou.
- 3
Piekla som na spodnom ohreve pri teplote 175 stupňov Celzia, kým okraje nezružoveli, asi 15 minút, ale treba si to sledovať.
- 4
Inšpiráciu na cesto som našla tu: http://www.toprecepty.cz/recept/8612-pizza-s-kyprpraskem/ .
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu