Rezne z mladého kalerábu s mladou koreňovou zeleninou /fotorecept/
Foto: pusta
Mala som viac mladého kalerábu i mladej koreňovej zeleniny. Kaleráb robím na rôzne spôsoby, ale toto som ešte neskúšala, trocha som mala z toho Zobraziť celý popisMala som viac mladého kalerábu i mladej koreňovej zeleniny. Kaleráb robím na rôzne spôsoby, ale toto som ešte neskúšala, trocha som mala z toho obavy, ale mladý kaleráb sa ukázal ako veľmi chutná a jemná zelenina. Odporúčam vyskúšať.
porcie
príprava
na 80 °C
Suroviny
150 g |
|
50 g |
|
50 g |
|
50 g |
|
1/2 zväzku |
|
1 stredne veľká hlavička |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
150 ml |
|
2 ks |
|
3 PL |
|
1 CL |
|
300 g |
|
podľa potreby |
|
3 - 4 PL |
|
Postup
-
1
0čistila som mladý kaleráb a ostatnú mladú zeleninku.
-
2
Do misy som nastrúhala mladý kaleráb na jemnom struhadle.
-
3
Nastrúhala som mladý zeller.
-
4
Nastrúhala som aj mladú mrkvičku a...
-
5
....mladý petržlen.
-
6
K nastrúhanej zeleninke som pridala posekanú mladú cibuľku a posekanú petržlenovú vňať.
-
7
Pridala som vajcia, soľ a čerstvo mleté čierne korenie.
-
8
Priliala som studené mlieko, pridala som múku a prášok do pečiva, rezne sú potom ľahučké a pekne nadýchané.
-
9
Všetko som spolu dobre zmiešala, až vznikne hustejšie liate cesto ako na dolky, nechala som 30 minút odstáť, aby sa z múky uvoľnil lepok.
-
10
V horúcom oleji som polievkovou lyžicou vytvarovala rezne, ktoré som vysmažila z oboch strán asi 4 minúty, kým dostali peknú zlato-hnedú farbu.
-
11
Podávala som horúce s pretláčanými zemiakmi. Prekvapila ma príjemná a lahodná chuť mladého kalerábu, nabudúce vyskúšam kaleráb gigant v tejto kombinácii zeleninky.
podobne kombinacie som skuala aj tak, ze som sa snazila upiect na plechu- ako zvykneme harulu- bezuspesne, potrebuje to vysmazanie v oleji. Fajnotka.
Posielam ti pekný jarný pozdrav z Bratislavy do Mníchova. :-)