Foto: katka2104
Túto veľkonočnú plnku som jedla prvýkrát pred rokom, keď mi ju na ochutnávku doniesol priateľ od svojej mamy. Už pri prvom zahryznutí mi strašne Zobraziť celý popisTúto veľkonočnú plnku som jedla prvýkrát pred rokom, keď mi ju na ochutnávku doniesol priateľ od svojej mamy. Už pri prvom zahryznutí mi strašne chutila a rozhodla som sa ju toho roku spraviť. Recept je od Haliny Pawlovskej a nikde na internete naňho nebol recept. Preto som si ho popýtala a rozhodla som sa s ním s vami podeliť...
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Rožky nakrájame na menšie kocky a zalejeme mliekom a vývar. Musia do rožkov vsiaknuť, zmes nesmie byť tekutá. Sparíme špenát a nakrájame na kúsky a spolu s nakrájanou cibuľou, jarnou cibuľkou, plátkami cesnaku a žĺtkami primiešame k rožkom.
- 2
Pridáme na jemno narezanú anglickú slaninu (šunku) a postrúhaný eidam (môže byť aj gouda, či ementál). Osolíme, okereníme a este raz poriadne premiešame.
- 3
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a primiešame k zmesi a vylejeme do tukom vymastenej formy. Na vrch poukladáme plátky masla a dáme piecť do predhriatej rúry.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu