
Steak z kengury
Syn kúpil mäso z kengury. Doniesol ho k nám, nech ho uvarím. Ešte som...

Karbanátky z brambor a balkánského sýra
Karbanátky z brambor a balkánského sýra jsou v podstatě vegetariánské jídlo. Nejsem vegetarián, ale tyhle...

Baby zemiaková polievka
Pre mnoho mamičiek je prikrmovanie trochu za trest. Neustále vymýšľanie, čo navariť sebe a potom...

Zemiakové gnocchi
V sobotu som sa zúčastnila skvelej akcie s Varechou. Niečo nové som sa naučila a tak...

Cestovinový šalát so zeleninou a čerstvou mätou
Pestré, zeleninové šaláty sú mojími najobľúbenejšími jedlami : stačí trocha zeleniny, lyžica balzamika, dobrý...

Zabíjačková kapusta do pohárov
Keďže som potreboval minúť zvyšnú kapustu zo súdka, rozmýšľal som ako ju spotrebujem......

Zemiakový šalát
Veľmi chutný klasický šalát, ktorý sa hodí k mäsu, rybe, k vyprážanému syru alebo len tak s kúskom chleba na raňajky či na desiatu....

Stroganov z daniela
Čítala som, že stroganov je pôvodom ruské jedlo. Názov je podľa ruského šľachtického rodu Stroganovcov....

Lazane s mäsovým ragú
Cibuľu nakrájame nadrobno a mäso zomelieme. Zomelieme aj koreňovú zeleninu. Na rozpálenom oleji opražíme cesnak,...

Extra nivové kuracie rolky
Nevedela som nájsť dosť dobrý recept, tak som si spravila vlastný!

Šúľance z tvarohového cesta
Z uvedených surovin vypracujeme cesto, z ktorého tvarujeme šúľance. Varíme v osolenej vriacej vode cca...

Kurča pečené na cibuli a cesnaku
Kurča zvyknem piecť a soli, ale dnes sa mi chcelo trošku experimentovať. A tak vznikol...

Italské linguine
Linguine jsou italské těstoviny, takové placaté špagety. Mně moc chutnají. Recept je...

Yaprak sarma
Recept na plnené vínne listy mám od mojej svokry. Sarma sa dá robiť na mnoho spôsobov...

Paella Valenciana - národné jedlo Španielska
Ryža sa v Španielsku začala pestovať v 10. storočí, najmä vo Valencii. Španieli si...

Chutné, rýchle a lacné kuracie prsia
Umyté, vysušené a na plátky nakrájané kuracie prsia okoreníme grilovacím a chili korením.

Niečo ako fašírky zo starých rožkov
Sme v núdzovom stave, nemali by sme vyhadzovať hocičo, čo sa dá nejako využiť...

Bravčový perkelt s fazuľou na mamin spôsob
U nás doma bol vždy vítaný a volali sme ho fazuľový guláš. Najlepší je s chlebom...

Hovädzí guláš na čiernom pive
Na rozpálený tuk hodíme hrsť rasce a vzápätí nakrájanú cibuľu, ktorú orestujeme do zlata. Pridáme...

Fašírky z nivy
Tento recept má moj priatel vo svojom zošite. Sú to velmi chutné faširky, odkedy som ich prvý...

Paprikáš z kuracích srdiečok
V časoch mojeho detstva na Barčianskej č. 32 v mojich milovaných rodných Košiciach bolo kuracie srdce...

Deti varia šunkové fliačky
S príchodom detí do domácnosti sme prešli z fast foodu na slow food. Nie preto, ...

Kuřecí stehno s paprikovou omáčkou a domácími bramborovými noky
Kuřecí stehna osolíme a opepříme a na oleji s máslem opečeme zprudka po obou stranách. Pak...

Cestoviny a lá Krab
Niečo ľahšie, ale ozaj veľmi dobré. Začína sezóna zeleninky, tak kľudne namiešajte aj iné druhy :-)

Pečená kačica na pive s viedenskou knedľou
Tak po dlhšej dobe odmlčania predsa len jeden receptík na delikatesu akou je kačica , samozrejme...

Bravčové roládky plnené slaninou, syrom a slivkami
Mäso umyjeme, odblaníme, nakrájame na asi 150 g kusy. Vyklepeme, osolíme, okoreníme, ...

Rizoto s baklažánom
Cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno a dáme na olivovom oleji opražiť dosklovita. Pridáme na tenké pásiky...

Tarhoňa s čili papričkou a príchuťou Maroka
Tarhoňa - cestovina v tvare perly. Rímska rasca, zázvor a paprika tomuto receptu dodávajú marockú príchuť s príjemnou vôňou a svetlou farbou s exotickým nádychom....

Zeleninový šalát s fetou (Çökelek Salatası)
Recept na šalát z paradajok, uhorky, syra Feta, ochutený rímskym kmínom, oreganom...

Prósza-slaný zemiakový koláč s kyslou smotanou
Tento slaný zemiakový koláč sa pečie na sladko i na slano v Madarsku v župe Zala a...

Kuracia pečeň s karamelizovanou cibuľou podľa Petry Nagyovej Džerengovej
Spisovateľka Petra Nagyová Džerengová pripravila úžasnú kuraciu pečeň, ktorá opraví každý chybný názor na toto výživné...