Vegan sviečková so seitanom a burizónovou knedľou fotorecept
Foto: mythra
Moja prvá sviečková a naozaj sa podarila :) Okrem úžasnej chuti bola krásna aj pre oči :)
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
400 g |
|
200 g |
|
200 g |
|
1 ks |
|
200 ml |
|
400 g |
|
|
|
4 ks |
|
6 ks |
|
6 ks |
|
1 PL |
|
z 1/2 citrónu |
|
|
|
800 ml |
|
Knedľa: | |
3,5 hrnčeka |
|
1 ks |
|
2 hrnčeky |
|
2 |
|
štipka |
|
štipka |
|
Postup
-
1
Umytú a očistenú zeleninu nakrájame na menšie kocky, cibuľku na drobno.
-
2
V hrnci na oleji opražíme cibuľu do sklovita, pridáme koreňovú zeleninu, chvíľu pražíme. Pridáme bôbkový list, korenie, soľ, zalejeme vriacou vodou a varíme dokým zelenina úplne nezmäkne. Odstavíme z ohňa, vyberieme korenie a bôbkový list, pridáme citrónovú šťavu a horčicu a rozmixujeme do hladka. Pridáme smotanu na varenie, necháme ešte raz prevrieť.
-
3
Zatiaľ, čo budeme pripravovať cesto na knedľu, dáme zovrieť vodu do väčšieho hrnca. Zo všetkých surovín na knedľu urobíme tuhé cesto (používala som 2 dl hrnček).
-
4
Cesto mokrými rukami rozdelíme na 2 polky, z ktorých spravíme 2 valčeky. Dáme do vriacej vody a varíme asi 25 minút (podľa hrúbky valčekov). Po vytiahnutí necháme trochu odkvapkať.
-
5
Seitan natural nakrájame na plátky, prudko opražíme na oleji, osolíme. Podávame naservírované na tanieri dozdobené vňaťkou. Dobrú chuť :)
@safran Seitan bol kupovany, nepouzivam ho tak casto, takze zatial som ho neskusala vyrobit sama, ale mam recepty a nie je to velmi zlozite, takze urcite nabuduce spravim domaci :)