Vegan sviečková so seitanom a burizónovou knedľou fotorecept
Moja prvá sviečková a naozaj sa podarila :) Okrem úžasnej chuti bola krásna aj pre oči :)
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 400 g |
|
| 200 g |
|
| 200 g |
|
| 1 ks |
|
| 200 ml |
|
| 400 g |
|
|
|
|
| 4 ks |
|
| 6 ks |
|
| 6 ks |
|
| 1 PL |
|
| z 1/2 citrónu |
|
|
|
|
| 800 ml |
|
| Knedľa: | |
| 3,5 hrnčeka |
|
| 1 ks |
|
| 2 hrnčeky |
|
| 2 |
|
| štipka |
|
| štipka |
|
Postup
-
1
Umytú a očistenú zeleninu nakrájame na menšie kocky, cibuľku na drobno.
-
2
V hrnci na oleji opražíme cibuľu do sklovita, pridáme koreňovú zeleninu, chvíľu pražíme. Pridáme bôbkový list, korenie, soľ, zalejeme vriacou vodou a varíme dokým zelenina úplne nezmäkne. Odstavíme z ohňa, vyberieme korenie a bôbkový list, pridáme citrónovú šťavu a horčicu a rozmixujeme do hladka. Pridáme smotanu na varenie, necháme ešte raz prevrieť.
-
3
Zatiaľ, čo budeme pripravovať cesto na knedľu, dáme zovrieť vodu do väčšieho hrnca. Zo všetkých surovín na knedľu urobíme tuhé cesto (používala som 2 dl hrnček).
-
4
Cesto mokrými rukami rozdelíme na 2 polky, z ktorých spravíme 2 valčeky. Dáme do vriacej vody a varíme asi 25 minút (podľa hrúbky valčekov). Po vytiahnutí necháme trochu odkvapkať.
-
5
Seitan natural nakrájame na plátky, prudko opražíme na oleji, osolíme. Podávame naservírované na tanieri dozdobené vňaťkou. Dobrú chuť :)









@safran Seitan bol kupovany, nepouzivam ho tak casto, takze zatial som ho neskusala vyrobit sama, ale mam recepty a nie je to velmi zlozite, takze urcite nabuduce spravim domaci :)