Foto: cesminaz
Lahana Yemeği..Vyborne a jednoduche jedlo,pripravene z cerstvej kapusty.Moze sa podavat ako priloha,alebo hlavne jedlo :-)
Suroviny
1 kg |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
0,5-0,75 dcl |
|
1 ČL |
|
2 PL (salça) |
|
50 g |
|
podľa potreby na podliatie |
|
podľa chuti |
|
0,5 ČL (alebo chilli) |
|
Postup
-
1
Kapustu si nakrajame na tenke rezance..
-
2
Do panvice dame maslo,na ktorom osmazime 1-2 minutky 2PL Salce (paradajkove pyre) ale mozte pouzit aj husty paradajkovy pretlak.
-
3
..pridame cibulu a papriku,ktoru sme si uz dopredu nakrajali na kocky.Ja davam cervenu mäsitu papriku,aby v jedle vynikla,ale inak mozte dat hociakej farby :-) Cele to nechame chvilku spolu poskvrcat..
-
4
..potom pridame 1kl mletej cervenej papriky,premiesame a znova nechame par sekund poskvrcat..
-
5
Pridame kapustu..
-
6
Dalej cele osolime,pridame 0,5kl Isot(cierna turecka paprika) a cele dobre premiesame.Namiesto Isotu mozte pouzit aj chilli,nieje to sice to iste,ale aspon bude ta kapusta pikantna :-)
-
7
Nakoniec to podlejeme vodou.Neudavam mnozstvo vody,lebo ako sa kapusta vari a voda vyvrieva,tak si musite vodu stale doliat.Niektora kapusta sa uvari skor a niektora neskor.Nalejte tam tolko vody,aby kapusta kukala von z nej.Toto jedlo je nieco ako kapusta na stave,kapusty ma byt viac nez stavy.A ako sa vari,tak musite stale dolievat vodu,aby jej stale ostalo dost..
-
8
Ked je uz kapusta mäkka a stavy tiez dost :-) vsypeme do nej 0,5-0,75dcl ryze.Premiesame a nechame cca.10minut spolu zakryte povarit.Potom dame z ohna bokom a nechame takto zakryte este cca.20minut stat.Kto chce,moze namiesto ryze pouzit aj bulgur :-)
-
9
Po odstati premiesame a mozme podavat.Kto chce,moze toto jedlo spravit aj na stavnatejsie,to je uz na vas :-) Vzdy musite pocitat aj stym,ze trocha stavy popije aj ryza.Dokonca ak chcete,tak si ho mozte pripravit aj s viacej ryzou.Ja robim takto,my mame radi stavnatu kapustu :-)
-
10
Je to velmi jednoduche a lahke jedlo :-) Kedze v tom niesu okrem soli a Isotu ziadne ine koreniny,sa ta skvela chut kapusty v jedle zachovala.Podava sa s pecivom,ktore si mozte namackat do stavy :-) alebo s niakou celkom lubovolnou prilohou.. Prajem dobru chut..
Koláče jsme upekli a fotky jsem tam přidal .
K jednej menšej hlávke skorej kapusty som dala 3 dcl vlastnej paradajkovej šťavy, vodu vôbec. Isot nemám, dala som dve veľké feferónky, pikantnosť práve postačujúca;-P mala som pár lyžíc zvyšnej ryže, tú som v jedle na konci len prehriala. Jedli sme s morčacími kockami na rasci, bez pečiva. Fakt som si obľúbila cez teba tureckú kuchyňu, ďakujem:-)
príloha vrele odporúčam ďakujem @Cesminaz tvoje recepty nesklamú.
Vašu fotografiu sme otočili:
Ďakujem
Prepáč,reagujem trosku neskoro :-) Tesim sa,ze si recept vyskusala a ze ti chutí.Dakujem za tvoju odozvu aj s fotkou :-)