Burger s trhaným kuracím mäsom

skatulka - fotkaskatulka, 20. júna 2020
Burger s trhaným kuracím mäsom
Foto: skatulka

Vyskúšajte tieto chutné burgre s mäkučkým trhaným mäskom. Príprava je ozaj jednoduchá a isto ho nebudete robiť prvý a poslednýkrát. Chute si navyše môžete prispôsobiť podľa seba. Viac receptov na instagrame @skatulkavkuchyni.

4
porcie
10 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
1 ks
1 PL
3 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kuracie mäso nakrájame na menšie kúsky, osolíme a opečieme na oleji z každej strany.

  2. 2

    Vyberieme z panvice a na výpeku opečieme nakrájanú cibuľu. Vrátime naspäť mäso a dochutíme sójovou omáčkou, cukrom, cesnakom a prípadne iným obľúbeným korením. Podlejeme vodou alebo vývarom a dusíme 1,5 hodiny. Ak by sa tekutina odparila, môžeme jemne podliať.

  3. 3

    Keď je mäsko domäkka udusené, natrháme ho vidličkou. Pred podávaním môžeme ešte opiecť na troške oleja.

    Burger s trhaným kuracím mäsom - obrázok 3
  4. 4

    Pečivo na burgre opečieme na suchej panvici. Potrieme kečupom alebo tatárkou. Uložíme trhané mäso, syr, plátok rajčiny, cibuľky a šalát. Podávame.

    Burger s trhaným kuracím mäsom - obrázok 4

Diskusia k receptu


Zatiaľ 3 komentáre
Môže byť dobré....aké mäso (kuracia) je najlepšie, teda, aká časť kuraťa, prsia, či stehná?
1x haji