Žobrácke rebro

miloss2 - fotkamiloss2, 3. februára 2011
Žobrácke rebro
Foto: miloss2

Recept je z môjho zošita receptov,ktoré som zozbieral z médii a tlače.Je to bravčové karé zapekané s nakladanou uhorkou a syrom.Vhodné na nedelný obed.

8
porcií
45 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

1 kg
250 g
6 ks
4 lyžičky
1 lyžička
1 lyžička
2 lyžičky
6 lyžíc
2 kg




Postup

  1. 1

    Bravčové karé nasekáme na rezne aj s kosťou Naklepeme osolíme okoreníme mletým čiernym korením a na jednej strane poprášime hladkou múkou.Pečieme na rozpálenom oleji najskôr nepomúčenou stranou dole,potom pretočíme.

    Žobrácke rebro - obrázok 1
  2. 2

    Upečené mäso dáme do pekáča tesne vedľa seba pomúčenou stranou hore a potrieme horčicou.

    Žobrácke rebro - obrázok 2
  3. 3

    Syr eidam a sladkokyslé uhorky nastrúhame.Na každý kus mäsa dáme nastrúhanú sladkokyslú uhorku a posypeme nastrúhaným syrom.Podlejeme výpekom a dáme zapiesť do rúry.Počas pečenia podlievame vodou.

    Žobrácke rebro - obrázok 3

Diskusia k receptu

ursula4
No toto keby jedol žobrák,tak je z toho na "vietvy".Veľmi zaujímavá kombinácia.
evia
v recepte je písané, že doba prípavy je 45 minút na 180 stupňov. Chcem sa spýtať, či nezostane ten syr za tak dlhú dobu tvrdý, taký spečený. Inak to môže byť výborné.
evanaaa
Možno sa ten syr môže pridať aj neskôr, snáď sa chuť nezmení. Ale s tou uhorkou to môže byť dobré, také nezvyčajné.
miloss2
syr nebude tvrdý,lebo mäso je podliate výpekom a počas pečenia ešte môžeš podliať vodou.
sona67
vyzerá to vynikajúco, ukladám a odskúšam




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia