Hortobádska palacinka

executive chef Ján Duda a Peter Minárik
z reštaurácie FSH v Trenčíne, 22. augusta 2017 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Hortobádska palacinkaFoto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
10 min
príprava
10 min
tepelná úprava

Suroviny

200 g (hotové bez cukru)
600 g
200 g
1 ks
100 g
200 g
10 g (alebo zemiakový škrob)
10 g
TIP: Sledujte Varecha.sk na YouTube www.youtube.com/varechaTV

Postup prípravy

  1. 1

    Na oleji opražíme nadrobno nasekanú cibuľu spolu s nakrájanou paprikou, pridáme paradajkové pyré a opražíme, poprášime mletou červenou paprikou a podlejeme vodou.

  2. 2

    Do pripraveného vývaru vložíme kuracie prsia a necháme spolu variť. Keď je mäso uvarené, vyberieme ho a necháme vychladnúť. Omáčku rozmixujeme ponorným mixérom dohladka. V miske zmiešame kyslú smotanu so škrobom a postupne vlievame do pripravenej omáčky, aby zhustla a mala krémovú konzistenciu. Dochutíme soľou a korením, prípadne citrónovou šťavou.

  3. 3

    Kuracie prsia po vlákne nakrájame na jemné rezance, preložíme do misy a postupne prilievame omáčku, aby sme dostali jemnú nátierku. Zohriatu palacinku naplníme pripravenou zmesou a zabalíme do batôžka. Pred podávaním prelejeme zostatkom z omáčky. Dekorujeme lístkami polníčka, rukoly...

Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist