Varené údené koleno
Koleno dáme variť do vody spolu s koreňovou zeleninou a korením. Varíme cca 1, 5 hodiny....
Tradičné francúzske palacinky
Palacinky pochádzajú z Francúzska a tam ich nazývajú "Crêpes". A tu sa môžete zoznámiť s klasickým...
Halušky s vajcom, cibuľkou a údenou slaninkou
Halušky s vajcom sú u nás doma typickým jarným jedlom, akýmsi poslom jari a sú u...
Cestoviny so smotanovo-špenátovou omáčkou
Vyskúšala som tento recept a všetkým chutil, čo som niekedy špenát vôbec nemusela...
Hummus
Hummus nie je žiadny humus! Je to špecialita, ktorá sa teší veľkej obľube po celom svete....
Krkovička v omáčke
Dnes som chcel na obed urobiť klasicke rezne z krkovičky, ale nechcelo sa mi robiť trojobal...
Pečené bravčové mäso
Veľmi chutné jedlo, ktorého inšpiráciu sme našli v susednej Českej republike.
Maďarské rezne
Viem, že ich je tu na vareche veľa, hlavne pod názvami ako obrátené rezne, no my sme...
Jelenie stehno pečené v rúre
Mala som v mrazničke taky úžasný kúsok stehna a tak som trošku skúšala chute spojiť a celkom...
Koložvárska kapusta
Na rozpálenom tuku orestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme scedenú kyslú kapustu, mleté mäso, soľ, ...
Mexické kuracie soté
Rada ho robím z kuraciny, ale chutí aj z bravčového stehna, prípadne karé.
Bravčové karé na horčici podliate smotanou
Mäso si vyklepeme a dobre osolíme. Na panvici rozohrejeme trochu oleja a mäsko sprudka osmažíme z...
Hlivový guláš
Jeden zo spôsobov, ako pripraviť hlivu a nestráviť príliš veľa času v kuchyni / alebo pri...
Arabský chlieb [pravý iracký domáci chlieb]
Recept je arabska kuchyna. Irak. Chlieb je jednou najstarsich potravin ktore pozname. Dokazom moze...
Bravčová sviečková na smotane
Tento recept mi ešte v mojom albume chýba a priznám sa, že som ho ešte nikdy...
Pečené buchty ako ich poznáme zo školy
Opäť sem pridávam recept, ktorý som dlho hľadal. Skúšal som robiť buchty podľa receptov na...
Hubová praženica
... všade rastú, tak sme sa do lesa vybrali aj my a fakt rastú. Tak...
Najlepšie langoše z cesta z chladničky
Úžasné langoše, najlepšie aké som kedy jedla :-) Odkedy ich poznám, iné u nás doma už nerobím. Sú chuťovo výborné, celkom iné než tie z klasického kysnutého cesta....
Fašírky trochu inak
Ked som prvy krat jedla fasirky, ktore urobil moj manzel, nevedela som hned prist na...
Krehké rezne z rúry
Takéto rezne robím, keď mám veľa inej práce a na kuchyňu mi nezostáva čas. Aj...
Bravčové pliecko na spôsob sviečkovej
Viem, že pravá sviečková sa varí z hovädzieho mäsa. Ja som ju tentoraz robila z...
Sumček africký na masle
Veľmi chutná rybka, hlavne nemá toľko kostičiek ako kapor. Pripravila som ju jednoducho v zmesi...
Francúzske zemiaky
Francúzske zemiaky robím od istého času zo surových zemiakov, a môžem povedať, že mi lepšie chutia,...
Jablková žemľovka
Najskôr oddelíme žĺtky od bielkov. K žĺtkom pridáme 3 vrchovaté lyžice cukru, škoricu a metličkou...
Fazuľovica s údeným mäsom
Fazuľu vopred na noc namočíme do vody. Cibuľu nakrájame na malé kocky a opražíme dozlatista na masti, odstavíme...
Viedenský rezeň
Zásadne sa pripravuje z teľacieho stehna. Môj síce neprevísa z taniera, ale chuťovo je naozaj...
Gója
... raz som góju jedol a bola perfektná (oni (rómovia)vedia, čo je dobré)... pôvodný recept...
Cigánske rezníčky
... náš obľúbený recept na kuracinku ... ďakujem sesternici Ivke za recept :)
Sviečková z kuracích prs
Mäso umyjeme a odložime . Na panvici osmažime nakrájanú cibuľu , pridáme zeleninu, bobkový list...
Pizza bez kysnutia
Pizzu môžem vždy a všade a ešte keď je domáca :-) Tento recept je úplne najviac...
Zajac na maďarský spôsob
Je to veľmi jednoduchý recept a v našej rodine má vždy zaručený úspech, lebo mäso je...