Foto: alzbetka2
Takúto nejakú roštenku varili v závodnej jedálni ako znojemskú.Ja som ju troška skombinovala s roštenkou na slanine, ktorú zas varievala moja svokra. Toto je Zobraziť celý popisTakúto nejakú roštenku varili v závodnej jedálni ako znojemskú.Ja som ju troška skombinovala s roštenkou na slanine, ktorú zas varievala moja svokra. Toto je výsledok. Podávala som ju s ryžou a uhorkovým šalátom, no na tanieri som jedlo už nestihla odfotiť...
Postup
-
1
Množstvo surovín zámerne neuvádzam, záleží na počte stravníkov. Mäso vyklepeme, narežeme kraje, aby sa nestáčalo, potrieme horčicou , okoreníme, poprípade osolíme. /ja som solila už poopekané mäso/
-
2
Slaninu nakrájame na kocky a upražíme.
-
3
Na vytopenej masti postupne opečieme mäso z obidvoch strán, keď máme hotovo, tak prikryjeme a dusíme. Ja dusím mäso najprv vo vlastnej šťave a neskoršie podlievam vodou podľa potreby. Keď je mäso hotové, zahustíme troškou hladkej múky rozmiešanej v studenej vode. Krátko povaríme, pridáme nakrájané kyslé uhorky a po chvíli posekané vajce uvarené na tvrdo. Môže sa podávať s ryžou, alebo aj so zemiakovým pyré alebo s varenými zemiakmi-komu čo chutí.
som rada, že chutilo...