Moja znojemská roštenka

alzbetka2 - fotkaalzbetka2, 23. júla 2010
Moja znojemská roštenka
Foto: alzbetka2

Takúto nejakú roštenku varili v závodnej jedálni ako znojemskú.Ja som ju troška skombinovala s roštenkou na slanine, ktorú zas varievala moja svokra. Toto je výsledok. Podávala som ju s ryžou a uhorkovým šalátom, no na tanieri som jedlo už nestihla odfotiť...

Suroviny


Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Množstvo surovín zámerne neuvádzam, záleží na počte stravníkov. Mäso vyklepeme, narežeme kraje, aby sa nestáčalo, potrieme horčicou , okoreníme, poprípade osolíme. /ja som solila už poopekané mäso/

    Moja znojemská roštenka - obrázok 1
  2. 2

    Slaninu nakrájame na kocky a upražíme.

    Moja znojemská roštenka - obrázok 2
  3. 3

    Na vytopenej masti postupne opečieme mäso z obidvoch strán, keď máme hotovo, tak prikryjeme a dusíme. Ja dusím mäso najprv vo vlastnej šťave a neskoršie podlievam vodou podľa potreby. Keď je mäso hotové, zahustíme troškou hladkej múky rozmiešanej v studenej vode. Krátko povaríme, pridáme nakrájané kyslé uhorky a po chvíli posekané vajce uvarené na tvrdo. Môže sa podávať s ryžou, alebo aj so zemiakovým pyré alebo s varenými zemiakmi-komu čo chutí.

    Moja znojemská roštenka - obrázok 3

Diskusia k receptu

17 komentárov k receptu
...hmmm...hovädzinka.To je moje obľúbené.A na slaninke,tak to - áááno.A netreba mi k tomu ani prílohu.Robím podobne,aj s kyslou uhorkou ale ako "Znojemský guláš".Ale čoskoro vyskúšam aj ak roštenku.Určite.Škoda,že nie je foto na tanieri.Ale ....
Alžbetka, ano, toto je znojemské a je jedno z akého mäsa, pokiaľ je to hovädzie, roštenka je na to dobrá. Mám starú kuchársku knihu, takže je to ono, hlavne ak tam idú tie kyslé uhorky. A - STEFANM, foto nemusí byť, stačí, ak máš dobrú predstavivosť.
@stefanm , to foto na tanieri ma mrzí, ale mäsko aj s ryžou som robila v piatok večer, v sobotu sme sa boli kúpať. Prišli sme hladní, dorobila som len uhorkový šalát, a kým som sa spamätala.....
Teraz sa vraciam, hľadala som tú roštenku, tam slanina nejde, len tie uhorky, ale našla som Cigánsku roštenku, tam ide aj slanina, aj uhorky, asi som si to splietla, ale veď to je jedno ako sa to volá, keď to je dobré.

Pridaj komentár k receptu: