Foto: lweon
Opäť sem pridávam recept, ktorý som dlho hľadal. Skúšal som robiť buchty podľa receptov na internete, ale vysledok bol zúfalý. Spätne sa už len Zobraziť celý popisOpäť sem pridávam recept, ktorý som dlho hľadal. Skúšal som robiť buchty podľa receptov na internete, ale vysledok bol zúfalý. Spätne sa už len pousmejem nad receptami " nedávam vajcia, buchty ostanú mäkké aj na druhý deň". S týmto receptom ostanú mäkké aj na druhý deň, ale to mi ostali, len vďaka tomu, že som si ich čmajzol do práce.Recept mám od pani kuchárky, zo škôlky kam chodí dcérka :) .
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Kvások: Mlieko trochu ohrejeme, pridáme 2 PL cukru a rozmrvené droždie.
- 2
Cesto: Maslo rozspustíme. Pridáme múku, štipku soli, cukor, premiešame. Pridáme kvások, mlieko, vajíčko. Tu nastal prevrat :) Možno s tým nikto iný nemal problém, ale ja som cesto, ešte pred miesením, "vyladil" múkou, aby sa nelepilo. Tu som dôveroval pani kuchárke. Cesto bolo lepkavé , ale začal som miesit..miesiť .. a zas miesiť. Aaaaž, zrazu sa začalo zjednocovať, odlepovať od krajov nádoby. Odlepilo sa mi aj od rúk, začalo krásne bafkať pri miesení, vzniklo mi nádherné , vláčne, nadýchanée cestíčko, aké sa mi nikdy predtým nepodarilo. Predtým som si ho na začiatko pokazil..a už bolo vlastne suché a hutné.
- 3
Cesto potom posypeme múkou, ja som ho aj prikryl utierkou a dal som ho na teplé miesto vykysnúť.
- 4
Nemusím hovoriť, že nakyslo nádherne, ale to som už tušil pri miesiení, že to bude paráda. Nakysnuté cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 0,5 cm. nakrájame si štvorce 10x10cm a dávame do stredu lekvárik ( nutellu, tvaroh) , ja zboznujem slivkový lekvár a zbytok rodiny tiež :) Ďalši problém som mal s lepením buchiet, vznikali mi buchty tvaru parených buchiet :) Nikto nikde nevysvetloval ako sa dopracujem k tomu co som potreboval. Ciže, ako je na obrázku, iba štvorček preložíme a kraj stlačíme. Boky ostávajú nezlepené!
- 5
Buchtičky si takto nakladieme vedľa seba , tou zlepenou castou dolu a potrieme maslom. Krásne budu rásť dohora a vzniknú nám tie mäkkučké, voňavé a obdĺžnikové buchtičky. Piekol som ich v mojej rúre 35 minút na 200, ale to je zlá rúra, pani kuchárka to robí na 180 a 15 minút..čiže si to nastavte už podľa svojej rúry. To, že sú hotové, poznáte pohľadom. Po vytiahnutí ich opäť potrite maslom. Som nesmierne vďačný, že mi pani kuchárka dala ten recept do dcérkinej skrinky :) Keď teraz prídu detiská na návštevu, môžem im ponúknuť parádne buchty, ktoré zmiznú za pár hodín, ale naozaj, budú mäkké aj na druhý či tretí deň.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ano, maslo klasicke, predpokladam ze kravske :)
div sa svete , nie :) ono sa to popritlaca samo a vznikne prirodzena hrubka kol dokola. Naozaj som sa odovzdal radam skusenej školskej kucharky a všetko vyšlo ako malo
Robil som aj bez vajec a neboli dobre ani chutovo a ani nesplnili co bolo slubovane. Videl som aj recept , kde oddelili zltko od bielka. Tu som dal cele vajco a vysli paradne, tak ako som si zelal : vôňa, chuť a mäkkučké. Tak si uz musite vybrat , ci skusite tuto variantu :) nechal som si poradit od cloveka, co vari pre svoje 4 deti a deti v škôlke :)
Pouzivam vajicko
Pouzivam vajicko
Ano, ale bol to nespravny postup :)
Fuuuha, ja som ich napiekol tak aby boli cerstve, v trube sa budu podla mna susit, v chladnicke asj lepsie..aj ked cerstve su uplne naj
Ako dopadli? :)
Máš ich krásne, vydarili sa ti a ak ich chceš mať vysoké, treba ich "pritúliť" namastené jednu k druhej pekne natesno. A zajtra ich pečiem ja, lebo si mi narobil chute, lenže dnes už je neskoro.
Vďaka za vtipný komentár a samozrejme aj krásny buchtový recept.
sú pekné , vydarené a určite aj chutné.
Pečené koláče usladňuj do klasického smaltovaného hrnca a zakry pokrievkou.
Nešvyschnú!!!
Mäkučké fajnové. Určite pečte.
Môžem sa spýtat 500 ml mlieka je už aj s kvaskom alebo ešte plus kvások dakujem
Dnes pozerám tento recept a vidím tvoju otázku. On niekkde v komentároch vysvetľuje to "dolaďovanie" ako nesprávne, takže nič nedolaďovať!, postupovať len podľa pokynov. Sama chcem vyskúšať tieto buchty, takže si navzájom držme palce!
Robila som z neho buchty a bezne aj ovocne kolace. Makkucke cesto, ktore vzdy krasne vykysne.