Foto: mariana33
Toto je veľmi obľúbené jedlo celej našej rodinky...mám to odkukané z knihy, lebo guľky sa mi skoro vždy rozpadli a teraz je to ok...
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mäso, cibuľu a cesnak zomelieme. Ryžu uvaríme do polomäkka a spolu s koreninami a vajciami pridáme k mäsu. Dobre premiešame. Papriky umyjeme a vyrežeme jadrovníky.
-
2
Papriky naplníme plnkou a ak nám ostane, tak tvarujeme guľky. Medzitým si necháme zovrieť vodu, ktorú osolíme a pridáme do nej pár guliek nového korenia.
-
3
Naplnené papriky vložíme spolu s guľkami do vriacej vody a varíme cca. 30min. Potom papriky a guľky vyberieme.
-
4
Vývar zmiešame s paradajkovým pretlakom a zahustíme zátrepkou z múky a vody. Podľa chuti dochutíme soľou, korením, cukrom. Ja dávam kúsok ligurčeka (vegeta, magi). Môžme zjemniť sladkou smotanou. Papriky a guľky vrátime späť do omáčky. Nám ako príloha najviac chutia knedle.
Diskusia k receptu