
Kuľaša
Toto jednoduche jedlo pochadza z oklolia Liptovskeho Mikulasa, varila to moja stara mama v lete a...

Bravčová panenka v prosciutte a sklovitou cibuľkou
Fotopostup nemám, ale tiež rýchly recept

Zajačie behy na smotanách à la sviečková
Konečne!!! Po viac ako osem ročnom „putovaní“ po „pravlasti“ indiánov, o ktorej spisovateľ môjho detstva, ...

Kuracie mäso po čínsky s kešu orieškami a ustricovou omáčkou
Čínske reštaurácie a ázijské bistrá vôbec sú plné typickej vôňe, ktorá ma vždy núti prinajmenšom spomaliť...

Pečené kura po provensálsky
Mám rada kura na akýkoľvek spôsob a tento môj vymyslený recept robím dosť často ako aj dnes,...

Dusený maslový losos
Porcie lososa ochutíme citrónovou šťavou, soľou, bielym mletým korením, kmínom a necháme chvíľu uležať...

Panenka z diviaka so šampiňónovou omáčkou
Panenku som umyl a očistil od blán. Potom som ju nakrájal na medailóniky, ktoré som...

Vegetariánske sushi
Sushi je jedno z mojich najobľúbenejších jedál, s rybami mi však nikdy nechutilo. Preto vám...

Bôčiková roláda
Když můj syn před 13 lety dělal zkoušky na kuchaře, vybral si tady tu roládu...

Kuracia sviečková s patizónovou omáčkou a karlovarským knedlíkom
Klasická sviečková z hovädzieho mäsa je populárne jedlo, ktoré sa podáva so zeleninovou smotanovou omáčkou a...

Slaná cuketová torta
Tento recept pochádza pôvodne z francúzskej kuchyne, po prvýkrát ho prezentovala Martha Stewart pred 10 rokmi,...

Kolienka s mletým mäsom
Asi si poviete, ze toto jedlo je nieco ako co chladnicka dala. Ale vo Svajciarsku...

Paella Valenciana - národné jedlo Španielska
Ryža sa v Španielsku začala pestovať v 10. storočí, najmä vo Valencii. Španieli si...

Karfiolový nákyp
Karfiol v našej rodine ľúbime všetci, takže karfiol môžeme na každý spôsob a toto je jeden...

Zemiakový prívarok
Celý postup ako pripraviť zemiakový prívarok aj s presným popisom nájdete vo videu.

Kuracie prsia zapečené s baklažánom a mozzarellou
Kuracie mäso okoreníme, osolíme a necháme krátko odležať. Baklažán umyjeme, nakrájame na hrubšie kolieska,...

Babičkine tajomstvo
Toto tajomstvo spočíva vo vypraženom údenom mäsku v haruľovom ceste. nemala som dnes žiadny nápad...

Krkovička na červenom víne
Vždy keď natrafím v obchode na peknú krkovčku neodolám a kúpim. A doma ju potom pripravím...

Mapo tofu
Toto je mnou vyskúšaný, používaný a čiastočne upravený recept. Ide o moje veľmi obľúbené jedlo zo sečuánskej kuchyne, na ktoré je veľa receptov. Tofu v omáčke s mletým hovädzím mäsom......

Zeleninová polievka s haluškami
Túto polievočku milujú moji chlapci, je chutná, sýta a ešte k tomu aj zdravá!

Bravčové plátky v smotanovo-hubovej omáčke s nokmi
Jednoduché, ale obľúbené zimné jedlo našej rodiny.

Pečená ryba s pikantnou krustou
Vyprážané ryby u nás nie sú veľmi v obľube, preto ich pripravujem takto. Najčastejšie robím...

Hovädzie na pastiersky spôsob
Chcela som variť niečo z hovädziny, ale už nie na šťave, tak...

Bohatá fazuľovica
Mám rád sýte polievky a na niečo podobné som mal chuť už dávno. Výsledok bol podľa...

Minestrone polievka
Táto talianska špecialita, hustá zeleninová polievka, sa môže obmieňať v každom inom recepte. My...

Hovädzí močing na čiernom pive
Hovädzí močing - nožina - glejovka- kližka je možno menej známy, ale výborný druh mäsa...

Zapečené kuracie prsia
Očistené šampióny podusíme na cibuľke, osolíme a okoreníme. Mäso narežeme na rezne, jemne naklepeme,...

Plnený bravčový rezeň Cordon bleu
Rezeň sa dá pripraviť na množstvo spôsobov a plnený chutí tiež skvelo. Vyskúšajte aj tento bravčový...