Foto: sjuz
Ani už neviem, kde som tento recept čítala, viem len, že to bolo už pred minimálne 10-timi rokmi....:) Občas robievam tieto placky - podávajú Zobraziť celý popisAni už neviem, kde som tento recept čítala, viem len, že to bolo už pred minimálne 10-timi rokmi....:) Občas robievam tieto placky - podávajú sa so zeleninou, šalátom - ako komu chutí. Prípadne aj ako príloha k mäsu....
príprava
Postup
-
1
Originál recept sa robí z čerstvej kukurice z klasu, z ktorej sa orežú kukuričné zrná. Dá sa zjednodušiť prípravou z kukurice z konzervy. Polovicu obsahu konzervy rozmixujeme na kašu, pridáme zvyšné celé kukuričné zrná, múku, nadrobno pokrájanú cibuľu a cesnak, posekanú vňať, prášok do pečiva, a ak je cesto hustejšie, zriedime mliekom. Ochutíme soľou a korením.
- 2
Z masy tvarujeme lyžicou na panvicu s rozohriatym olejom malé placky, ktoré vysmážame z oboch strán do zlata.
- 3
Podávame podľa chuti buď so zeleninou, alebo ako prílohu k mäsám. Z 345g konzervy vyjde cca 13-15 ks menších placiek.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Davam syr misto mouky, miluju kukurici, dlouho jsem placicky nedelala. Dobry napad nastavit cuketou a udelat do tvoritka. Krasna fotka!