Kukuričné placky

sjuz - fotkasjuz, 25. júla 2010
Kukuričné placky
Foto: sjuz

Ani už neviem, kde som tento recept čítala, viem len, že to bolo už pred minimálne 10-timi rokmi....:) Občas robievam tieto placky - podávajú Zobraziť celý popisAni už neviem, kde som tento recept čítala, viem len, že to bolo už pred minimálne 10-timi rokmi....:) Občas robievam tieto placky - podávajú sa so zeleninou, šalátom - ako komu chutí. Prípadne aj ako príloha k mäsu....

20 minút
príprava

Suroviny

1 ks
3-5  PL
1/2  ČL
1  PL
1 ks
2-3  strúčiky




Postup

  1. 1

    Originál recept sa robí z čerstvej kukurice z klasu, z ktorej sa orežú kukuričné zrná. Dá sa zjednodušiť prípravou z kukurice z konzervy. Polovicu obsahu konzervy rozmixujeme na kašu, pridáme zvyšné celé kukuričné zrná, múku, nadrobno pokrájanú cibuľu a cesnak, posekanú vňať, prášok do pečiva, a ak je cesto hustejšie, zriedime mliekom. Ochutíme soľou a korením.

  2. 2

    Z masy tvarujeme lyžicou na panvicu s rozohriatym olejom malé placky, ktoré vysmážame z oboch strán do zlata.

  3. 3

    Podávame podľa chuti buď so zeleninou, alebo ako prílohu k mäsám. Z 345g konzervy vyjde cca 13-15 ks menších placiek.

Diskusia k receptu

cajiky
Keby toto tušili tí úbohí Mexičania, čo musia kukuricu roztĺkať na múku, aby z nej porobili kukuričné placky :-))) Skvelá vecička sa Ti podarila, mňam !
evusik
ja mám v mojom receptovom zošite už roky recept na kukuričné placky, ale nikdy som ich nerobila.... keď sa pozerám na tú krásnu fotku mám chuť ich vyskúšať, krásne fakt :-)
sovka62
Keď som videla nadpis, myslela som, že to budú placky z kukuričnej múky, alebo krupice. A aha, aké prekvapenie. Dobrý nápad, aj pre nečakanú návštevu. Dve-tri konzervy kukurice sa v mojej komore nájdu vždy.
bozulka
Aj v mojej @sovka , tiež som bola prekvapená.Ja veľmi milujem kukuricu na klase alebo aj v konzerve,Potom sa čudujem prečo som taká aká som...Hi Hi...@sjuz podarilo sa ti ma úplne očariť s tou zeleninkou výborná večera.Vďaka.
emsen
môžme pridať ,inú múku (napr.vhodnú pre celiakov) a máme jedno výborné jedlo aj pre nich ,prajem pekný deň
grezu
dakujem za recept..som sice čerstvo od včerajška po operacii žlčnika ale určite to čo najskor vyskušam..:-)))..kukuričku možem vždy a akekolkvek množstvo:-)))))))))
barborao
mnam, krasne tento receptik vyzera, nechavam sa inspirovat :))
janka12
sjuz, skvely a rychly recept - placky vsetkym chutili a hned sa zjedli ;)))
stefanm
...ahoj ... na večer som si pozval na návštevu priateľov a známych a chystám nejaké netradičné pohostenie . Tieto kukuričné placky by sa mi celkom hodili k Mexickému gulášu , čo mám na pláne urobiť , len neviem čo s tým vajcom mám urobiť !!! ...pomôž , rýchlo !!! :)
2010
Trochu som pomenil , pridal som parmezan a struhanu cuketu a nedali sa dobre formovat, nevadi isli do formicky , Super.



2x radost a haji
mijaita
@2010 (30.10.2019 14:24)

Davam syr misto mouky, miluju kukurici, dlouho jsem placicky nedelala. Dobry napad nastavit cuketou a udelat do tvoritka. Krasna fotka!
1x radost




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia