Šošovicové karí
Šošovicové karí

Cícerovo-šošovicové karí so špenátom

František Košuda
šéfkuchár Wellness Hotela Patince****, 11. januára 2018
Cícerovo-šošovicové karí so špenátom
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
10 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks (očistená nakrájaná na kocky)
2 strúčiky (nakrájané nadrobno)
 (strúhaný)
500 g
2 PL
1 KL
2 KL
1 KL
štipka
1 hrsť
100 ml
1 ks
400 g (konzerovaný)
100 g
1 ks
 (opražené)
50 g (nasekené)
 (uvarená)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cibuľu, cesnak, zázvor a paradajky rozmixujeme na kašu. Vo veľkej panvici rozohrejeme olej, pridáme korenia a pražíme niekoľko sekúnd. Vlejeme paradajkovú kašu a necháme 2 minúty variť.

  2. 2

    Potom pridáme šošovicu a kokosovú smotanu. Varíme približne 7 minút. Potom pridáme brokolicu rozobranú na ružičky a varíme ďalších 5 – 10 minút, kým nie je šošovica mäkká.

  3. 3

    Nakoniec vmiešame cícer a špenát, pokvapkáme citrónovou šťavou a prisypeme sezamové semienka a kešu oriešky. Podávame s uvarenou ryžou natural.

Diskusia k receptu

4 komentáre k receptu
Kari su aj suche to je pravda, ale toto mal byt asi dal. Dal taky husty nie je. Takze sosovicova kasa. Inak to moze byt dobre.
Zajímavé seskupení, ať už je to co chce, recept se mi líbí, příjemné suroviny a příjemné foto. Díky za inspiraci, Mistře!

Pridaj komentár k receptu: