Cícerovo-šošovicové karí so špenátom

František Košuda
šéfkuchár Wellness Hotela Patince****, 11. januára 2018 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »

Cícerovo-šošovicové karí so špenátomFoto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
10 min
príprava
25 min
tepelná úprava

Suroviny

1 ks (očistená nakrájaná na kocky)
2 strúčiky (nakrájané nadrobno)
 (strúhaný)
500 g
2 PL
1 KL
2 KL
1 KL
štipka
1 hrsť
100 ml
1 ks
400 g (konzerovaný)
100 g
1 ks
 (opražené)
50 g (nasekené)
 (uvarená)

Postup prípravy

  1. 1

    Cibuľu, cesnak, zázvor a paradajky rozmixujeme na kašu. Vo veľkej panvici rozohrejeme olej, pridáme korenia a pražíme niekoľko sekúnd. Vlejeme paradajkovú kašu a necháme 2 minúty variť.

  2. 2

    Potom pridáme šošovicu a kokosovú smotanu. Varíme približne 7 minút. Potom pridáme brokolicu rozobranú na ružičky a varíme ďalších 5 – 10 minút, kým nie je šošovica mäkká.

  3. 3

    Nakoniec vmiešame cícer a špenát, pokvapkáme citrónovou šťavou a prisypeme sezamové semienka a kešu oriešky. Podávame s uvarenou ryžou natural.

Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist