Cícerovo-šošovicové karí so špenátom
František Košuda
šéfkuchár Wellness Hotela Patince****, 11. januára 2018
šéfkuchár Wellness Hotela Patince****, 11. januára 2018
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
25 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
1 ks (očistená nakrájaná na kocky) |
|
2 strúčiky (nakrájané nadrobno) |
|
(strúhaný) |
|
500 g |
|
2 PL |
|
1 KL |
|
2 KL |
|
1 KL |
|
štipka |
|
1 hrsť |
|
100 ml |
|
1 ks |
|
400 g (konzerovaný) |
|
100 g |
|
1 ks |
|
(opražené) |
|
50 g (nasekené) |
|
(uvarená) |
|
Postup
-
1
Cibuľu, cesnak, zázvor a paradajky rozmixujeme na kašu. Vo veľkej panvici rozohrejeme olej, pridáme korenia a pražíme niekoľko sekúnd. Vlejeme paradajkovú kašu a necháme 2 minúty variť.
- 2
Potom pridáme šošovicu a kokosovú smotanu. Varíme približne 7 minút. Potom pridáme brokolicu rozobranú na ružičky a varíme ďalších 5 – 10 minút, kým nie je šošovica mäkká.
- 3
Nakoniec vmiešame cícer a špenát, pokvapkáme citrónovou šťavou a prisypeme sezamové semienka a kešu oriešky. Podávame s uvarenou ryžou natural.
Tiež Šošovicové karí:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Nemusi su aj tzv. suche kari ako napriklad rendang.