Pečené bravčové pliecko marinované vo vínovej marináde (fotorecep)
Recept pochádza z francúzskej kuchyne, vínovú marinádu som pripravila podľa receptu MARINADE AU VIN & PURÉE...
Pohánka á lá jaternica
Milujem pohánku a všetko z nej. Toto je ale môj absolútny favorit - rýchle, bleskové,...
Slané tvarohové pirohy
Doteraz som robila pirohy z tvarohového cesta len na sladko, dnes z vnútrorodinného dôvodu som urobila...
Grilovaný brzlík s cícerovým pyré
Brzlík varíme v osolenej vode asi 30 minút, potom ho vyberieme, očistíme od blán a...
Kuřecí nudličky na pivu a balsamicu
Tohle jídlo patří u nás mezi velmi oblíbené. Jednoduché, rychlé a moc dobré. Moje...
Grilovaná makrela s extra chrumkavými zemiakmi
Makrely umyjeme, na koži urobíme ostrým nožom zarezy a nasolíme. Zemiaky očistíme, nakrajame na štvrťky a dame...
Gözleme s cuketovo-syrovou plnkou
Výborné a jednoduché jedlo, plnené tentoraz s cuketovou plnkou :-) Odporúčam vyskúšať, určite neoľutujete....
Kelová polievka
Kel má málo kalórií a nízky glykemický index, čo z kelu robí skvelú zložku redukčnej stravy....
Cesnakové bravčové rezne
Pridávam recept pre rezňových labužníkov, ktorý som "ozdravila" cesnakom. Túto špecialitku mi prezradila spoložiačka s...
Pečený karfiol
V pekáčiku zmiešame olej s koreninami. Pridáme karfiol, ktorý sme rozrobili na malé ružičky a...
Grilovaná krkovička na omáčke z čierneho piva
Vladimír Morochovič predtým pracoval ako šéfkuchár v hoteli Šírava na Zemplínskej Šírave, ako kuchár v hoteli...
Údená krkovička v zemiakovom cestíčku
Nastrúhame očistené zemiaky na jemnom strúhadle, pridáme vajcia, nakrájaný cesnak, múku, mlieko a...
Obyčajná restovaná pečienka v cibuľovej omáčke
Táto pečienka nie je nič novátorského, ale jej chuť je výnimočná. Recept mám od svojej...
Géciho plnka
Vo väčšej panvici osmažíme na masti nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme umytú, očistenú pečeň /ja som...
Guláš zo zajaca
V nedeľu sa ukazovalo celkom pekne, tak som si povedal, že by nezaškodilo zvrtnúť nejaký...
Čína s tofu
Marinadu si vymiešame a pridame nakrajane tofu. Nechame marinovat asi pol hodinku. Vo voku si na kvapke...
Chalupárske kura
Takéto kura pripravujeme, odkedy sme začali chodiť na chalupu, kde bolo plno práce v dome...
Pečené kuracie stehná
Kuracie stehná umyjeme, tuk a blany na okraji stehien odrežeme. Stehná z obidvoch strán osolíme....
Konfitovaná kachna se zelím a knedlíkem
Konfitování (vaření v tuku) se jako úprava kachního nebo husího masa dříve používalo hlavně jako jeho konzervace,...
Grilované pstruhy
Najradšej z rýb máme pstruhy. Máme ich radi grilované, pretože vrchná koštička je chrumkavá a ohromne vypečená....
Pečené pliecko na spôsob výpečkov s knedľou
Zo včerajšieho obeda nám ostalo jedno kačacie stehno, zopár lokší, ale zato veľa kapusty, ...
Paradajková kapusta s bravčovým bôčikom
V tejto časti seriálu o slovenských dobrotách bude Jozef Mak s hosťom Pavlom Tužinským variť paradajkovú kapustu....
Jelenie stehno na slanine
Tento recept patrí medzi moje obľúbené hlavne preto, že je veľmi dobrý a tiež, že...
Švábsky zemiakový šalát
Sľúbila som, že pridám recepty zo švábskej kuchyne. Ich kuchyňa sa vyznačuje šporovlivosťou, jednoduchosťou a skoro vždy sú to recepty zo surovín, ktoré máme vždy doma...
Vyprážaný pangasius
Toto jedlo robím veľmi rada, pretože všetky druhy rýb ľúbime a tiež potrebuje minimálny čas na...
Ázijské rezance s kuracím mäsom
Čínske rezance dáme variť podľa návodu na balení. Medzitým si nakrájame mrkvu na tenké pásiky, ...
Pečené srnčie stehno na čiernom pive
V TV Varecha sme mali poľovnícke hody. V relácii Slovenské dobroty sme pripravovali špecialitu zo srnčieho...