Foto: tetrisss
Toto jedlo som prvý krát jedla v ďalekej Indonézii. Trochu dlhšie sa pečie a preto ma vždy prekvapovalo, ako rýchlo nám ho vedeli čerstvé Zobraziť celý popisToto jedlo som prvý krát jedla v ďalekej Indonézii. Trochu dlhšie sa pečie a preto ma vždy prekvapovalo, ako rýchlo nám ho vedeli čerstvé doniesť. Ako to zvládali, to dodnes nechápem. Jedlo tam používali ako prílohu k mäsu, ale ja ho mám rada len tak, spolu s čerstvým šalátom.
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Väčšie zemiaky očistíme nakrájame na čo najtenšie plátky. Do misky , ktorú vieme prikryť, ja používam jenské sklo, uložíme zemiaky, aby sa trošku prekrývali, ako škridle, Na to dáme huby na plátky, cibuľu na mesiačily, ďalšiu vrstvu zemiakov, posolíme, dáme plátky syra, zase zemiaky a podľa chuti posolíme, dáme suchú pažítkovú vňať.
- 2
Obe smotany zmiešame, nalejeme na zemiaky a dáme zakryté piecť do rúry. Ak sa nám nepáči bezmäsitá verzia, môžeme na syr dať šunku, alebo údené mäso.
- 3
Zemiaky pečieme zakryté aspoň hodinu, odkryjeme a dopečieme do ružova, kým sa smotany nevstrebú do zemiakov. Ako prílohu som použila kapustovo-mrkvový surový šalát.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
šťavnaté,pekne sa dali nakrájať na kocky,veľmi dobrý,jednoduchý recept.:-)