Bravčové karé plnené žemľovou plnkou a zapekané so syrom
Foto: olinecka
Tak takýto obed som pripravila,bol rýchlo urobený a výborný,zvládne ho aj ten ,kto začína s varením!!!!
príprava
na 190 °C
Suroviny
|
|
na ochutenie |
|
(alebo masť) na osmaženie |
|
na podliatie |
|
na obalenie mäsa |
|
na ochutenie |
|
Plnka žemľová: | |
|
|
2 ks |
|
podľa potreby |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
na dochutenie |
|
|
Postup
-
1
Mäso vcelku umyjeme a pokrájame na plátky,ktoré zľahka naklepeme boky narežeme,aby sa nám neskrútili pri vysmažení,osolíme,okoreníme.
-
2
Rožky pokrájame na kocky,ktoré zľahka namočime v mlieku pridáme posekanú pažitku,cibuľku,ptržlenovú vňať.Okoreníme ,osolíme podľa seba pokvapkáme olejom a pridáme vajcia,premiešame.Mäso obalíme v hladkej múke a prudko osmažíme na rozpálenom oleji alebo masti z oboch strán .Vyberieme na pekáč .
-
3
Plnku dáme na vrch mäsa a zakryjeme plátkami syra , výpek z mäsa podlejeme vývarom a podlejeme mäso pečieme vo vyhriatej rúre na 190 stupňov40 minút,kým sa syr neroztečie .
-
4
Podávame s ryžou alebo pyré zemiakmi a zeleninovou prílohou, tešíme sa z výborneho jedla.úplná paráda!!!!Dobrú chuť!!!!!!!
Diskusia k receptu