Plnené zapečené rajčiny fotorecept

sjuz - fotkasjuz, 20. februára 2011
Plnené zapečené rajčiny (fotorecept)
Foto: sjuz

Mala som chuť pripraviť nejakú chutnú a rýchlu prílohu. Potrebovala som spotrebovať aj šampiňóny a mozarellu, a vzniklo rýchle a chutné predjedlo, prípadne príloha, alebo aj samostatné jedlo. Dá sa plniť ľuboľne - zmesou ryže, húb, mäsa, syra....atď. Mozarella sa krásne roztopí, a spolu so šampiňónmi a rajčinami vytvorí ľahkú chuť.

15 minút
príprava
30 minút
na 160-170 °C

Suroviny

6 ks väčšie
cca 12 ks čerstvé
1
2 ks
1 PL nasekané - podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z rajcín odrežeme ostrým nožom vršky, ktoré odložíme, a lyžicou opatrne vydlabeme vnútro, ktoré odložíme do misky nabok. Časť z toho použijeme, a zvyšok vieme použiť inde. Uložíme do zapekacej misky, kde sme dali trocha olivového oleja. Keď rajčiny počas prípravy pustia šťavu, môžeme ju pred ich naplnením vyliať, a zvnútra trochu osoliť.

    Plnené zapečené rajčiny (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na oleji si do sklovita osmahneme cibuľu, a pridáme očistené a nakrájané šampiňóny. osolíme a okoreníme, a pár minút smažíme za občasného premiešania. Po cca 5 min. odstavíme a vmiešame bylinky.

    Plnené zapečené rajčiny (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Nakrájame si mozarellu na menšie kocky.

    Plnené zapečené rajčiny (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zmiešame zmes z panvice s mozarellou.

    Plnené zapečené rajčiny (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Rajčiny naplníme zmesou.

    Plnené zapečené rajčiny (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na rajčiny poukladáme odrezané vršky, a vložíme do vyhriatej rúry na cca 160-170 st.

    Plnené zapečené rajčiny (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Zapekáme cca 30 minút.

    Plnené zapečené rajčiny (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

evusik
vyzerá to výborne... pre mňa aj samotné, ako hlavné jedlo :-)
danculka
Keby ani huby neboli tak,to pasuje spolu a aj dobre chutí,dík......
julica
mňam, vyzerajú veľmi chutne, počkám si na tento recept do leta na dobré paradajky
dorisa
Krasny receptík, blahoželám k výhre.
celievi
Tak tento recept je naozaj svetovy, vyskusala som, vrelo odporucam! Dakujem za tip sjuz :)
sjuz
nie je za čo - som rada, keď sa páči...:)), vďaka!
hubata
sjuz, ukladám a vyskúšam v lete. Dievčatá naučte ma kopírovať nicky! Mne sa vždy otvorí profil, ale mi neskopíruje váš nick.... aj ja to chcem vedieť, ktorá mi poradíte ???? Vopred ďakujem.
marianne69
....recept ako pre mna stvoreny(KK) @ hubata sak len stlac shift+@ a napis meno a daj madzeru a mas to :-) na moje klavesnici to tak funguje,neviem co tvoja,vyskusaj....
viera1
@hubata ,znova :pravý ALT + V,k tomu napíšeš nick a daj 2 medzery a čiarku.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha