Cuketová baba fotorecept

marianne - fotkamarianne, 3. augusta 2013
Cuketová baba (fotorecept)
Foto: marianne

Susedka Janka ,čo sa cukiet týka, toho roku na mňa myslí,len čo je pravda,nestíham ich spracovávať.:-),ale ďakujem jej,máme zdravé a chutné obedy vďaka nej.Na dnes potrebujem niečo rýchle,ako-tak zdravé a dobré.Tak ma napadlo,že doma majú chuť na zemiakovú babu.Tak trošku zameníme ingrediencie,nech to má letný šmrnc....

20-30 minút
na 180-200 °C

Suroviny

2 stredne veľké
4 ks
1 veľká
5 PL
1 ČL
1/2 ČL
1/2 ČL
4 - 6 strúčikov
4 ks
3 - 4 ks
3 PL kopcovité
1 ČL
podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Všetky suroviny spolu zmiešame.

    Cuketová baba (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zmes vylejeme na pečiaci papier,rozotrieme.

    Cuketová baba (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pečieme pri 200 stupňov asi 20-30 minút.Necháme vychladnúť a nakrájame na štvorce.

    Cuketová baba (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ...hotovo..

    Cuketová baba (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

luss44
chutný obedík si napiekla, takto isto robím placky, len bez mrkvy a rasce, nabudúce to tiež vylejem na plech - menej roboty... :)
marianne
aj ja robievam placky,ale piect v tomto horku sa mi nechce...:-) a ani tuk nebolo treba...
izabella929
skvelé jedlo...) teraz sa nedá piecť, pečie nás slniečko...máme 36 st. takže rúra na pečenie má dovolenku...
frezia68
Placky občas urobím a určite aj baba je chutná.A dobrá suseda je na nezaplatenie :-)
marianne
@frezia minimum namahy,len vyliat na plech,bez kvapky tuku...ale moj si ho hotovy potrel maslom....
janger
No to ti dobre napadlo, @marianka , ozaj vyborny letny obed. A mas teda dobru susedku ;-).
marianne
Dakujem Vam vsetkym,mame so susedkou maly vymenny obchod.Ona mi donesie zo zahradky zeleninky,ja jej upeciem kolacik.Ona velmi nerada pecie,ale rada papa:-)) vravi,ze koli nej samej sa jej neoplati....
frezia
Paci sa mi tvoj recept,ta mrkva a vlocky su dobra volba.Vlocky pouzijem nepomlete. Dakujem za inspiraciu,ukladam.
elixir
Vyzerá fantasticky :) A len toľko múky na celý plech, úplne perfektné...:)
sara50
Ak máte rúru z grilom, dobre je na posledných 10 minút zapnúť. Bude meť aj zvrchu peknú červenkastú farbu a kto nie je až tak veľmi na "zdravé" môžete ju po vytiahnutí z rúry trošku potrieť bravčovou masťou, ale naozaj iba trošku. :-) Ja používam masť aj na vymastenie plechu. Namiesto múky sa dá použiť aj strúhanka a v pohode baba znesie aj údeninu (napr. na malé kocôčky pokrájanú oravskú slaninku) ale to len pre nás mäsožravcov. :-)

Zaujímavé video z archívu TV Varecha