Kuracie závitky s medvedím cesnakom

goodish - bez fotkygoodish, 3. mája 2015
Kuracie závitky s medvedím cesnakom
Foto: goodish

Medvedí cesnak je nielen dobrý na jarnú očistu, ale je aj skvelý na prípravu rôznych šalátov, či plniek. Tento recept je nenáročný a rýchly. Zobraziť celý popisMedvedí cesnak je nielen dobrý na jarnú očistu, ale je aj skvelý na prípravu rôznych šalátov, či plniek. Tento recept je nenáročný a rýchly. Výsledok je však jedinečný!

4
porcie
15 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

500 g
 na opekanie




Postup

  1. 1

    Kuracie prsia naporcujeme na hrubšie plátky a tie ešte rozrežeme na polovicu. Ale tak aby na jednej strane neboli rozrezané.

  2. 2

    Plátky kuracích pŕs posolíme, okoreníme čiernym korením, potrieme horčicou a posypeme pokrájaným medvedím cesnakom ( ak nie je čerstvý môžeme nahradiť pestom z medvedieho cesnaku)

    Kuracie závitky s medvedím cesnakom - obrázok 2
  3. 3

    Nakrájame mozzarellu na plátky a mäso zavinieme do rolky.

    Kuracie závitky s medvedím cesnakom - obrázok 3
  4. 4

    Poukladáme na vymastenú misku a posypeme zmesou korenia - paprika, rozmarín, chilli. Zakryjeme alobalom, vložíme do vyhriatej rúry na 190-200 stupňov na 15-20 min. Potom odokryjeme necháme ešte 10 min. Podávame so zeleninovym šalátom. Môže byt aj s hranolkami, či ryžou.

    Kuracie závitky s medvedím cesnakom - obrázok 4

Diskusia k receptu

56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
Pekný recept, len by som rada videla aj výsledok.
motyka
Určite výborné mäsko. Ja takéto recepty milujem. K tomu akákoľvek príloha a šalátik - mňamka. Ukladám, aby som nezabudla a *****.
evanaaa
Dá sa aj tak, ale inokedy, medvedí cesnak skončil sezónu.......
@dr. veď výsledok máš hore, na tanieri :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia