Foto: palokuchki
U nás je cuketové obdobie. Hľadala som preto na internete nové recepty. Našla som tam tento recept na cuketové lasagne. Odporúčajú ho tam ako Zobraziť celý popisU nás je cuketové obdobie. Hľadala som preto na internete nové recepty. Našla som tam tento recept na cuketové lasagne. Odporúčajú ho tam ako prílohu ku steakom, alebo aj k pečenému mäsu. My sme to mali ako samostatné jedlo.
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Cibulu nastruhanu na tenke platky a roztlaceny cesnak som na miernom ohni na 2 PL oleja oprazila do makka.
-
2
Zvysne 2 PL oleja som pouzila na oprazenie cukety, ktoru som postruhala na kolieska. Cuketu som prazila za staleho miesania asi 3-4 minuty. Dlzka prazenia zalezi od toho aku chcete mat cuketu makku.
-
3
K oprazenej cukete som pridala cibulu s cesnakom
-
4
a smotanu s postruhanym syrom a posekanu koprovu vnatku.
-
5
Vsetko som spolu premiesala a este dochutila solou a cerstvo mletym korenim styroch farieb.
-
6
Na pecenie som pouzila takuto ohruhlu misku vlastne len preto, lebo som nenasla doma nic vhodnejsie. Na spodok misky som dala platok lasagne. Platok bol trochu vacsi ako spodok misky, tak som ho polamala, aby sa mi tam vosiel.
-
7
Na platok lasagne som dala 1/3 cuketovej omacky.
-
8
Na omacku som dala dalsi platok lasagne a cuketovu omacku.
-
9
Toto som este opakovala 1 raz. Takze som mala zo vsetkeho tri vrstvy. Skoncila som s vrstvou omacky.
-
10
Lasagne som piekla vo vyhriatej rure 180C 30 minut.
dakujem