Jednoduché chutné rybie filety
Tento receptík je úplne jednoduchý a k tomu ešte veľmi chutný!
Bolonská omáčka, s ktorou špagety chutia najlepšie
Na prípravu svetoznámej bolonskej omáčky z mletého hovädzieho mäsa síce potrebujete dostatok času, ale ten pôžitok...
Stroganoff podľa Koko
Robila som podľa tohto receptu: http://www. menudomu. cz/stroganoff/, s malymi obmenami: miesto žampiňónov som použila sušené...
Pizza z kysnutého cesta
do misy dáme vlažnú vodu s pol lyžičkou cukru a celé droždie . Chvíľku necháme kvások...
Bravčové ragú s rajčinovo-paprikovou omáčkou
Zeleninovú omáčku by ste mali mať vždy po ruke, či už pripravujete mäsitý obed alebo lečo...
Zapečné cestoviny s karfiolom
Toto jedlo vziklo ako improvizácia a odpoveď na otázku, čo s karfiolom (keďže drahý nechcel klasiku...
Pikantný brokolicový šalát s kuracím mäsom
Mám rád zeleninu. No nie len samotnú, keď sa tam mihne kúsok mäsa, tak...
Vyprážaný moravský rezeň s vlašským šalátom
Plnka na rezne: Vyšľahané vajcia zmiešame so slaninou a šunkou. Opečieme na panvici na tuhšiu praženicu....
Vysmážaný patizón
V letnom období veľmi obľubujem toto ľahké a zároveň aj lacné jedlo. :-))
Rezance s makom
Z múky, vajca, soli a trošku vody si urobím rezancové cesto. Poriadne vymiesim a...
Nové zemiaky na smotane
Inšpiráciou mi boli Litovské zemiaky. Nie, nechýba tam písmenko "p":-)
Medailónky Panenky Márie
Názov som ukradol z reštaurácie kde vtipným spojením najkrajšieho kúsku mäsa zo svine a mena Matky Božej...
Plnené kuracie mäsko
Inšpiráciu na toto jedlo mi dala moja dcera, ktorá žije v Taliansku. Neviem, či...
Lepinje i ćevapi
alebo ako si doma urobiť najznámejšiu bosniansku špecialitu. /toto kysnuté cesto zvládne aj začiatočník , ...
Švej ču žu
Ako pri každom (nielen čínskom) jedle je receptov kvantum, nasleduje môj zjednodušený recept ale nie nejako zvlášť vybočujúci z toho, čo to má byť....
Šošovicovo-ovsené fašírky (vegan)
Recept pochádza z veľmi univerzálnej vege. brožúrky Minútky bez mäsa od Stanislava Muntága, ktorá pamätá moje...
Granadírsky pochod
Toto jedlo robievam často, priateľ ho konzumuje s mliekom, ja so šalátom, alebo...
Šťavnatý bažant
Nedávno keď som dostala bažanta , tak som sa pýtala aj skúsenejších na Vareche ako...
Hovädzia nožina s kosťou à la Osso Buco
Prvé „Osso Buco“ som pripravoval už dávno. Teraz repete „na ostro“, podľa seba. Vymenil...
Hovädzie líčka na červenom víne
Konečne som zohnala hovädzie líčka a recept bol na svete. Je to famózne mäsko.
Prudko cesnaková brokolica so šampiňónmi a s cuketou
Najlepším kamarátom brokolice je u mňa cesnak, ešte pridať trocha ostrosti a máme neodolateľnú kombináciu chutí....
Sladko-kyslé hydinové prsia
Sweet and sour kombináciu milujem. Ak náhodou navštívim ázijskú reštauráciu či bistro - vždy si dám mäsko v tejto kombinácii. Tak som vyskúšala urobiť aj doma....
Domáce rybie prsty
Kupujete hotové rybie prsty? Ja už nie. Pripravujem ich doma a nemusím mať obavy, že...
Ostriež nílsky na prírodno s cibuľkou
mali sme chuť na rybu, pre zmenu som kúpila ostrieža nílskeho - prvý krát, ale...
Slávky na víne
Trošku nezvyčajné jedlo pre našu domácu slovenskú kuchyňu. Ak však máte radi morské plody, ...
Pšenové variácie
V poslednom čase som si veľmi obľúbila pšeno, je nenáročné na prípravu, ľahko stráviteľné, ...
Domáce torteliny v paradajkovej omáčke s parmezánom a bazalkou
K vytvoreniu tohto receptu som sa inšpirovala pred mnohými rokmi v Medzinárodnej kuchárskej knihe. Odvtedy prešiel niekoľkými...
Pupáky (Bobaľky)
Najprv si pripravíme kvások - do vlažného mlieka pridáme droždie a cukor a necháme stáť kým droždie...
Cícer na karí
V poslednej dobe mi veľmi zachutila zelenina na spôsob karí. Nie som v tom určite žiaden...