Placky z varených zemiakov

rybka80 - bez fotkyrybka80, 12. apríla 2013

Tento recept už mám veľmi dlho ani netuším odkiaľ, ale zaručujem vám, že si budete prsty oblizovať po jeho vyskúšaní.

Suroviny

1 kg
2 ks
120 g
20 g
Omačka:




Postup

  1. 1

    Ošúpané zemiaky uvaríme,scedíme a necháme oschnúť.

  2. 2

    Potom ich roztlačíme,pridáme maslo, múku,soľ,korenie a žltky.Cesto zamiešame a robíme z neho malé okrúhle placky,ktoré obalíme v strúhanke. Z oboch strán opražíme na rozpálenom oleji.

  3. 3

    Omáčka Do zakysanky pridáme pretlačený cesnak a syr. Dobre premiešame. Do tejto omáčky placky pri jedení namáčame.

Diskusia k receptu

ebaka
rýchlovka,keď zostanú zemiaky od obeda o:))ukladám a zaručene vyskúšam.
mracik9
a chutná to fantastický z špenátovým prívarkom :))
arasidka
Tento recept bol u lnás po dlhé roky veľmi obľúbený, keď boli ešte deti doma. Robievala som to tiež z varených zemiakov v šupke, potom som ich roztlačila, pridala trochu soli, vajíčko, múku - presne tak, ako sa pripravuje cesto na lokše, potom som cesto rozvaľkala, vykrajovala kolieska a opiekla na oleji.Opečené kolieska sme s deťmi volali zbojnícke dukátky, a k ktomu sme mali tatársku omáčku, alebo stčil aj kečup , do ktorého si tie dukátky namáčali. Dokonca som to robila aj ako prílohu k mäsu, ktoré som pripravila na šťave, alebo som to nechala na fantázii deťom, a tie si vedeli poradiť - na koliesko dali kúsok mäkkého syra a jeden krúžok salámy. Bolo to také jedlo, ktoré mi pomáhali pripravovať a sami to aj pripravili na tanier :)
boxik
Takto sa robia zemiakové krokety , ktoré sa odlišujú iba tvarom , môže to byť zaujímavé aj ako placka , skúsim hlavne s tou omáčkou.
dogagador
tak dnes boli ranajky, do smotany som dala len cesnak, nech to nie je obed, ale aj tak to bolo cosi ako ranajko/obed, cize brunch :-), neuveritelne syte, ale jedle. robila som to preto rano, ze sme vcera vecer zlupli s kamosmi vsetok chlieb, kedze bol tatarak.... :-))) a nikomu sa nechcelo do obchodu!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia