Risotto Milanese - národné jedlo Talianska
História rizota sa prirodzene spája s príchodom ryže do Talianska. Priniesli ju pravdepodobne Arabi v stredoveku...
Pohorelské tľapkance
Zemiaky a múka majú v slovenskej kuchyni nenahraditeľné miesto. Majka a Jožko nám ukážu, ako...
Morčacie mäso s listovým špenátom a sušenými rajčinami
Keďže napriek zime vonku dni sa už predlžujú a zákonite sa blížime k času, keď zavesíme...
Upečúchy
Rýchla večera, prinajhoršom aj obed, keď Vám zostane pečené mäso a zelenina a už sa...
Marinované kuracie rezančeky
V piatok tu bolo toľko snehu, že som sa nedostala na nákup, tak som bola...
Parené buchty plnené mäsom
Tento recept som si vymyslela pri čítaní jednej knihy, kde sa písalo "podávali knedle plnené mäsom"....
Marocké kura
Pod týmto názvom som poznala kura, naporcované na štvrtinky, posypané škoricou a upečené s jablkami....
Chrumkavé fašírky z cukety so sezamom a syrom Ementál
Máme radi cuketu, pripravila som z cukety fašírky s ementálom, obalila som ich v strúhanke...
Bravčová panenka plnená pórom
Vyskúšal som panenku naplniť pórom a nedopadlo to zle. Dobre chutí i vyzerá za studena.
Šišky ako z pekárne
Recept mám od mojej babičky, ktorá tam niekedy pracovala. Tieto šišky ( alebo , ,...
Bryndzové halušky - národné jedlo Slovenska
Nasleduje šok – bryndzové halušky nikdy nemohli byť naším tradičným národným jedlom. V časoch, keď...
Srdíčkový guláš
Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, pak přidáme srdíčka, sůl, pepř, uzenou papriku a...
Zemiaky plnené bryndzou
Toto jedlo je veľmi rýchle a sýte. Môžete ho použiť aj ako predjedlo, či hlavné...
Pivársky hovädzí perkelt
Na nedeľný obed som pripravila hovädzí perkelt na pive. Hovädzie mäso mám domáce.
Zelenina pečená na paradajkovom pretlaku
Zeleninu si vie upiecť každý, takže len taký nápad na jej obmenu a zmenu chuti...
Mäsový páj - Meat pie
Masovy paj - meat pie je tu v Australii velmi oblubene jedlo. Dostanete ho kupit v...
Zapekaný karfiol vcelku
Tento recept mi poslala moja svokra a vyzeral veľmi dobre tak som sa rozhodla že ho vyskúšam...
Hovädzina na panvici
Narežeme si na plátky hovädzie maso z obidvoch strán ho okoreníme a na masle a panvici pomaly...
Kapustnica v pohároch
Pred troma týždňami guláš, včera podľa plánu kapustnica. Ako inak, v kotli pred bytovkou....
Bryndzové pirohy so slaninkou
Kedysi jedlo chudobných, dnes vyhľadávaná pochúťka v reštaurácii. No nemali to výborné? Vedeli si dopestovať...
V rúre pečené šišky plnené Nutellou
Do misky som dala múku, kryštálový cukor, vanilkový cukor, sušené droždie a premiešalala...
Zubáč na cuketke
... mám šikovného syna, ktorý je veľmi dobrý rybár, takže nemám problém s čerstvými rybkami....
Cestoviny s kuracím mäsom, špenátom a mozzarrellou
Dnes sme odskúšali populárny recept z TikToku na cestoviny s kuracím mäsom, špenátom, sušenými paradajkami a mozzarrellou....
Bravčové zapečené so zelenou fazuľkou a pórom
Niekde som raz vyčítala recept na podobné mäso, ale s hubami. Keďže nie všetci majú...
Šútovský vodopád
Toto som kedysi ochutnal v jednej reštaurácii v Kraľovanoch. Veľmi dobre tam varili. Vždy, ...
Paprikovaná kuracina s ružičkovým kelom
Ingrediencie z kuraciny vsakaju do ruzickoveho kelu a ochutia tiez cibulu. Cesnak tak isto zohrava...