Tatarák fotorecept

babkamt - fotkababkamt, 6. apríla 2017 10:13
Ďalšie recepty »
Tatarák (fotorecept)Foto: babkamt

Robievame ho doma tak raz až dvakrát do roka. Tento na hlavnom obrázku je robený z teľacej sviečkovej. Takto ho robím ja, každá domácnosť si ho ochutí podľa seba.

Suroviny

TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Mäso na doske nožom naškriabem, pridám soľ, mleté čierne korenie, plnotučnú alebo dijonskú horčicu, mletú rascu, sladkú a štipľavú mletú papriku, nadrobno nakrájanú malú cibuľku, môže sa pridať aj strúčik prelisovaného cesnaku. Pridám ešte žĺtok z vajec od našich sliepok, worcester a kečup. Masu dobre premiešam, ochutnám, či je mäso dosť slané. Množstvo korením si pridá každý podľa svojej chuti. Tento na obrázku je z hovädzieho mäsa.

    Tatarák (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zo staršieho chleba spravím na oleji topinky. Topinku si natrieme cesnakom, na to tatarák.

    Tatarák (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Z tohto mäsa je tatarák na hlavnom obrázku.

    Tatarák (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Z teľacej sviečkovej z pol kila, sme ani nevládali naraz zjesť. Na raňajky som deťom opiekla mäso a dala som im do žemle.

    Tatarák (fotorecept) - obrázok 4
Recept je zaradený do tagov:




TOPlist