Hovädzí tatarák
Hovädzí tatarák

Tatarák fotorecept

babkamt - fotkababkamt, 6. apríla 2017
Tatarák (fotorecept)
Foto: babkamt

Robievame ho doma tak raz až dvakrát do roka. Tento na hlavnom obrázku je robený z teľacej sviečkovej. Takto ho robím ja, každá domácnosť si ho ochutí podľa seba.

Suroviny

250 g (teľacia)
1 ks
1 ks malá
Na hrianky:
 starší

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäso na doske nožom naškriabem, pridám soľ, mleté čierne korenie, plnotučnú alebo dijonskú horčicu, mletú rascu, sladkú a štipľavú mletú papriku, nadrobno nakrájanú malú cibuľku, môže sa pridať aj strúčik prelisovaného cesnaku. Pridám ešte žĺtok z vajec od našich sliepok, worcester a kečup. Masu dobre premiešam, ochutnám, či je mäso dosť slané. Množstvo korením si pridá každý podľa svojej chuti. Tento na obrázku je z hovädzieho mäsa.

    Tatarák (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zo staršieho chleba spravím na oleji topinky. Topinku si natrieme cesnakom, na to tatarák.

    Tatarák (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Z tohto mäsa je tatarák na hlavnom obrázku.

    Tatarák (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Z teľacej sviečkovej z pol kila, sme ani nevládali naraz zjesť. Na raňajky som deťom opiekla mäso a dala som im do žemle.

    Tatarák (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

14 komentárov k receptu
Hmm, tatarák jsem nejedla drahně let. Až teď, virtuálně se těším tvému receptu, fotům. Určitě je tvůj tatarák výborný, o tom není pochyb. Díky za sdílení. Krásná práce, milá @Babkamt !
@Haji nedávno som robila tatarák. Pri prezeraní starých fotiek som našla aj tatarák, ktorý som robila vlani. Ani jeden nebol uverejnený. Ďakujem za nahliadnutie a komentár.
@Dosa raz za čas si doprajeme túto dobrotu. @Kimlo tak som sa trafila do tvojej chuti:-) @Terinka55 teší ma, že by si ho rada ochutnala.
Milujem tatarák. Toto je ale moja skúsenosť: robila som ho aj ja s teľacej sviečkovice, ale nebol tak chutný s výraznou chuťou, bol dosť mdlý. Myslím si, že vyzretá hovädzia sviečkovica má lepšiu chuť - aspoň my sme sa na tom zhodli. Ale pokiaľ niekomu chutí práve teľací tak Dobrú chuť!
Tatarák som jakživ nejedla, ani ho asi tak skoro robiť nebudem, ale že vyzerá dobre je isté a ochutnať by som ochutnala - tak na jeden chlebík. Ktovie, či by potom zostalo len pri tom jednom?

Pridaj komentár k receptu: