Tatarák fotorecept
Foto: babkamt
Robievame ho doma tak raz až dvakrát do roka. Tento na hlavnom obrázku je robený z teľacej sviečkovej. Takto ho robím ja, každá Zobraziť celý popisRobievame ho doma tak raz až dvakrát do roka. Tento na hlavnom obrázku je robený z teľacej sviečkovej. Takto ho robím ja, každá domácnosť si ho ochutí podľa seba.
Postup
-
1
Mäso na doske nožom naškriabem, pridám soľ, mleté čierne korenie, plnotučnú alebo dijonskú horčicu, mletú rascu, sladkú a štipľavú mletú papriku, nadrobno nakrájanú malú cibuľku, môže sa pridať aj strúčik prelisovaného cesnaku. Pridám ešte žĺtok z vajec od našich sliepok, worcester a kečup. Masu dobre premiešam, ochutnám, či je mäso dosť slané. Množstvo korením si pridá každý podľa svojej chuti. Tento na obrázku je z hovädzieho mäsa.
-
2
Zo staršieho chleba spravím na oleji topinky. Topinku si natrieme cesnakom, na to tatarák.
-
3
Z tohto mäsa je tatarák na hlavnom obrázku.
-
4
Z teľacej sviečkovej z pol kila, sme ani nevládali naraz zjesť. Na raňajky som deťom opiekla mäso a dala som im do žemle.
Ój, ako to bolo dávno :-)
Tvoj by som s radosťou ochutnala.
@Dosa raz za čas si doprajeme túto dobrotu. @Kimlo tak som sa trafila do tvojej chuti:-) @Terinka55 teší ma, že by si ho rada ochutnala.
prezrad, kde si kúpila balenú teľaciu sviečkovú, ktorú máš na fotke?
V Metre predávajú teľaciu sviečkovú. Páči sa mi, že je samostatne balená po 200 g. Samozrejme, musíš kúpiť väčší balík. Z časti som robila rezne, stejky.
Kúpila som aj iné balenie ako to, čo je na obrázku. Neviem sa dostať k počítaču, vyhľadať ju.
Určite by si nezostala len pri jednom chlebíku:-) @Aroooo tak potom je na čase si ho spraviť:-) @Mijaita veľa záleží na druhu mäsa, z ktorého ho pripravuješ. Vygúglila som si, čo je to angus.