Foto: kukulienka71
Inšpiráciou mi boli Litovské zemiaky. Nie, nechýba tam písmenko "p":-)
Postup
-
1
Oškrabané a umyté zemiaky som pokrájala na hrubé plátky a dala predpariť do polomäkka. Práve sa mi varila hráškový polievka z nového hrášku, tak sa parili nad ňou.
-
2
Na panvici som rozohriala maslo, vysypala naň zemiaky, osolila a zaliala som ich smotanou. Prikryté som dodusila do mäkka za občasného opatrného premiešania.
-
3
Na konci som k nim pridala nasekané bylinky, použila som dva druhy bazalky a tymián. V recepte na Litovské zemiaky sa uvádza čerstvý kôpor. Myslím, že s kôprom sú ešte lepšie. Smotana sa skoro všetka vyvarí a zemiaky nasiaknu jej chuťou.
-
4
Takto pripravené zemiaky sa hodia ako príloha k rôznym pečeným mäsám či rybám. S čerstvým šalátom sú sýte aj ako samostatný chod.
Jedlo sa mi páči veľmi.Posielam pozdrav.
@dogagador , zemiakový paprikáš je trochu iný, treba cibuľu a papriku, tým sa mení aj chuť a v paprikáši je možno viac šťavy ako tu, kde sa smotana vsiakne, skús.....