Hlavné jedlá (recepty podľa klikanosti)

prazdny

Paprikáš zo sumca z Matúšovej zeme

Hlavné jedlá

Kuchyňa časti južného Slovenska, ktorej kedysi vládol Matúš Čák Trenčiansky je inšpirovaná aj tradičnou maďarskou kuchyňou....

prazdny

Sih na šošovici a lesnom ovocí

Hlavné jedlá

Filety zo siha grilujeme na koži na olivovom oleji asi 5 minút a potom ich obrátime...

prazdny

Cestoviny so sušenou zeleninou

Cestoviny

Zapečené cestoviny so sušenými paradajkami, sušenou paprikou, salámou a syrom.

prazdny

Londýnsky brokolicový zapekanec

Hlavné jedlá

Zemiaky som uvarila v šupke a brokolicu povarila nie do úplne mäkka. Plech som si vymastila...

prazdny

Mangalicový chrbát so slanými egrešmi

Bravčové mäso

Očistený chrbát z mangalice sprudka opečieme na tuku z mangalice. Počas opekania ochucujeme rozmarínom. Necháme...

prazdny

Krupicovo-mäsové knedlíky

Bravčové mäso

z českého časopisu Katka

prazdny

Zemiakový nákyp

Hlavné jedlá

Dáte si upiecť. Dáte to piecť na 5 min. Potom to viberiete a dáte do hrnca...

prazdny

Kapr se žampiónovou nádivkou

Hlavné jedlá

Bohužel jsem přišel o celou databázi fotografií, takže tentokrát je recept jen formou textu.

prazdny

Divina špikovaná koreňovou zeleninou

Hlavné jedlá

Mrkvu a zeler ošúpeme a nakrájame na tenké hranolčeky, ktoré sa dajú pripevniť do špikovacej ihly....

prazdny

Šalát z kačaciny a rukoly

Hlavné jedlá

Kačacie prsia očistíme, osušíme, kožu narežeme na mriežku, osolíme, okoreníme a grilujeme kožou...

prazdny

Osso buco

Hovädzie mäso

Maso si osolime okorenime zlahka obalime v hladkej muke . Nasledne si na panvici rozpustime maslo...

prazdny

Goody Foody Steak beef style so zelerovými hranolkami a s tzatzikmi

Bezmäsité jedlá

Goody Foody Steak beef style so zelerovými hranolkami a s tzatzikmi.

prazdny

Špagety s pórom

Cestoviny

Špagety sú jedny z najobľúbenejších cestovín. Môžeme ich však pripraviť aj trocha netradične, tak, ...

prazdny

Pohánkové hríbové rizoto

Bezmäsité jedlá

Prirodzene bezlepkový recept na rizoto z pohánky s hríbmi.

prazdny

Risotto Croquettes

Bezmäsité jedlá

Vývar privedieme k varu a udržujeme stále horúci.

prazdny

Cuketové carpaccio

Bezmäsité jedlá

Ľahký svieži šalát s paradajkami, čili a čerstvou bazalkou, doplnený chrumkavými semienkami z granátového jablka....

prazdny

Pečená brokolica so zálievkou z tofu

Bezmäsité jedlá

Brokolica sa u nás teší veľkej obľube. Je to jedna z najzdravších zelenín. Spojením so...

prazdny

Pizza trocha inak :)

Bravčové mäso

Pripravte si jednoduchú pizzu s arómou dreveného uhlia.

prazdny

Putimské pečené zo stehna s jablkami

Bravčové mäso

Bravčové stehno potrieme olejom, pridáme citrónovú šťavu, šalviu alebo bobkový list a nakrájané jablká...

prazdny

Slivkový nákyp

Dezerty

Umyté slivky rozpolíme a zbavíme kôstok. Zasypeme ich 100 g cukru. Tuk vymiešame so štipkou...

prazdny

Čerkeské kurča

Kuracie mäso

Umyté kurča osolíme a okoreníme. Ryžu uvaríme so šafranom a zmiešame s rozdrvenými orieškami, mandľami,...

prazdny

Karfiolovo–šunkový nákyp

Bravčové mäso

Karfiol uvaríme v slanej vode a rozoberieme ho na ružičky. Pekáč vymastíme maslom a posypeme strúhankou....

prazdny

Pšenoto so zeleninou a schwarzwaldskou šunkou

Hlavné jedlá

Zdravý a rýchly recept plný zeleninky, ktorý zasýti.

prazdny

Trojchodové menu z teplovzdušnej fritézy. Pestré hranolčeky, mandľové rezne a jednoduchý perník

Koláče

Vyčarovať hneď tri jedlá za pomerne krátky čas a naraz, s tým dokáže pomôcť šikovná teplovzdušná...

prazdny

Pečené placky z pšeničného lepku

Bezmäsité jedlá

Placky sú na povrchu chrumkavé a vnútri mäkké. Pristane k nim napríklad zemiakový šalát, ale...

prazdny

Taštičky s kačacinou a pikantnou „chipotle“

Hlavné jedlá

Do kuchynského robota nasypeme múku a soľ a necháme ich zmiešať pri nízkej rýchlosti. Pridáme studené...

prazdny

Nákyp zo šunky

Bravčové mäso

Údenú šunku nadrobno pokrájame a spolu s nakrájanou cibuľou urestujeme na oleji.

prazdny

Cviklové rizoto s parmezánovou krustou

Bezmäsité jedlá

Rizoto z červenej repy je dokonalou kombináciou chuti, štruktúry a výživových hodnôt....

prazdny

Bravčová panenka v lístkovom ceste

Bravčové mäso

Rúru predhrejeme na 180 stupňov, maso si očístíme a nakrájame na hrubšie pláty, cibuľku a...