Tento recept poznám od svojej švagrinej Janky.
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cestoviny uvaríme vo vriacej osolenej vode, precedíme a opláchneme.
- 2
Pór nakrájame na kolieska, šunku na rezance. Na rozpálenom oleji najskôr podusíme pór, pridáme vegetu a podlejeme trochou vody a necháme dusiť. Pridáme šunku a šampióny premiešame a podusíme podľa potreby podlejeme vodou. Chvíľku povaríme a prilejeme smotanu na varenie.Ak je omáčka veľmi riedka pridáme trochu múky rozhabarkovanej s vodou na zahustenie (zátrepka). Necháme zovrieť a omáčka je hotová.
- 3
Hotovou omáčkou polejeme cestoviny a môžme konzumovať. Dobrú chuť:-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu