
Pstruhom plnené ravioly v šafranovej omáčke
Z múky, vajec a trošky soli urobíme cesto. Zabalíme do fólie a dáme na hodinu odležať...

Štipľavé mäsové rezance
Mäso pokrájame na rezance, ktoré opečieme na horúcom oleji. Osolíme, okoreníme, pridáme posekanú...

Cestoviny so sušenou zeleninou
Zapečené cestoviny so sušenými paradajkami, sušenou paprikou, salámou a syrom.

Chlodnik rajský – Chłodnik pomidorowy
Chłodnik je ideální polévka pro letní dny, může být na sladko, ale nejpopulárnější jsou naslano....

Šalát z kačaciny a rukoly
Kačacie prsia očistíme, osušíme, kožu narežeme na mriežku, osolíme, okoreníme a grilujeme kožou...

Kocky v karamele
Je to recept, ktorý som zmiešala dokopy /čo špajza dala/. Ale v rodine chutil...

Bravčová sekaná s cuketou
Sekaná z cukety a mletého bravčového pliecka je tá správna voľba k obedu.

Špagety s ovocnou omáčkou a tofu tvarohom
Špagety uvaríme v mierne osolenej vode. Omáčka: do 0, 5l vody dáme variť sušené ovocie do...

Cuketovo-krevetové rizoto
Tento vymyslela moja babka. Väčšinou ho pripravujeme na obed. Rodina ho má veľmi rada.

Pečený marinovaný zajac na smotane
Ak sa rozhodnete prežiť nedeľu v papučiach, stavte na pečeného zajaca so smotanovou omáčkou.

Fiesta ryžová miska
Recept inšpirovaný mexickou kuchyňou vám zachutí. V kombinácii s ryžou SOS Classic si ho zamilujete.

Špagety so špenátom, shiitake hríbami a nivou
Keďže sa stravujem vegetariánsky už nejakú dobu, zistila som, že je veľmi dôležité pri varení...

Marhuľové dolky
Vráťte sa späť do čias keď ste "kradli" mame s plechu koláčiky a vylizovaly misy. Recept z...

Zemiaková tortila so špenátom
Jednoduché na přípravu. Ingredience mám skoro vždy doma až na ten baby špenát.

Pasta alla Norma (cestoviny s paradajkovou omáčkou a baklažánom)
Jedna zo sicílskych kulinárskych klasík....

Špagetová tekvica s kuracím mäsom
Špagetová tekvica je úžasná zelenina. Dá sa použiť na koláče, k mäsu, s rôznymi omáčkami alebo ako klasické špagety s kečupom a syrom....

(Ne)tradičné pestrofarebné šúľance s ovocím
Domáce šúľance sú pre mňa nielen klasika, ktorá nikdy neomrzí, ale aj spomienka na babičku, ktorá pri všetkej skromnosti, mnohokrát aj z mála, vykúzlila neskutočné dobroty....

Ryža s rebierkami a artičokmi
Máte chuť na tradičné jedlo plné chuti? Ryža s rebierkami a artičokmi je lahodný pokrm jednoduchý na prípravu a vhodný na každú príležitosť....

Kuracie stehná plnené cesnakovo-cibuľkovou plnkou
Potenciálni svokrovci mali prísť na obed a ako snažiaca sa dobrá hostiteľka som im pripravila to, ...

Chlebový puding s ríbezľami
ruru prehrejeme na 175 ˇc (teoplo wzdusnu na 155ˇc) chlieb alebo vianocku nakrajame na mensie kusky a...

Treska s vajíčkovým šalátom
Komerčný recept<br />Opečená treska je vždy na stole vítaná, preto si vychutnajte jednoduché a chutné jedlo...

Pstruh s bylinkovou plnkou a tvarohovými knedličkami
Pstruhy upravíme na filety. Do mixéra dáme odrezky z ryby, smotanu, cibuľu, soľ,...

„Brudit“ zo Seliec
Toto jedlo sa pripravuje z niekoľkých druhov rýb a kôrovcov – pri Jadrane z takých, ktoré...

Gnocchi s paradajkovo-mätovou šťavou
Ľahké a osviežujúce. Prirodzene z čerstvých surovín.

Ryžovo-mäsový bochník
Nadrobno pokrájanú cibuľu podusíme na 1 Pl oleja, pridáme ryžu, podlejeme vodou, osolíme a prikryté dusíme...