
Vyprážané sardely s cibuľou a cesnakovou omáčkou aioli
Sardely umyjeme, osušíme, vyberieme prípadné kosti a osolíme. Obalíme ich v múke, bielku a...

Hovädzie medailóniky s kačacou pečeňou
Nakrájanú cibuľu opražíme na oleji, pridáme hovädzie mäso nakrájané na medailóniky a slaninu. Pražíme spolu s cibuľou asi 3...

Bravčová sekaná s cuketou
Sekaná z cukety a mletého bravčového pliecka je tá správna voľba k obedu.

Pekelná paprika
Papriku si umyjeme , osusime. Odkrojime vrsok osolime , pridame bylinky podla chuti a...

Babičkine citrónové jablkové knedle
Najprv vymiešame maslo so žĺtkami, štipkou soli, pridáme tvaroh a múku, ochutíme citrónovou šťavou,...

Cestoviny so sušenou zeleninou
Zapečené cestoviny so sušenými paradajkami, sušenou paprikou, salámou a syrom.

Králičia roláda s pečeňovou paštétou
Na masle urestujeme pokrájanú šalotku, cesnak a pečeň. Podlejeme vínom, dochutíme koreninami a cukrom....

Karfiolové ružičky plnené jaternicou
Možno si poviete, uletený recept, ale táto kombinácia nemala chybu.

Cícerový šalát s chrumkavou syrovou tortillou
Fantastická a lahodná rýchlovka, ktorú doma pripravíte za pár minút....

Tekvicové šúľance so syrom
Ak chcete šúľance vyskúšať na trochu iný spôsob, použite namiesto zemiakov do základu tekvicu....

Bezlepkové cviklové halušky s bryndzou
Hádam každý z nás si rád pochutná na tradičných slovenských bryndzových haluškách so slaninkou. Ale čo tak trošku ich prifarbiť tým najzdravším farbivom aké príroda ponúka?...

Kokosové tofu s grilovanou zeleninou a chipsom zo sladkých zemiakov
Pre inšpiráciu pridávam ďalší z mojich receptov. Tofu sa dá nahradiť kuracím mäskom. Odporúčam ale...

Exotika
Mäso nasekame na kocečky a vymarinadujeme v oleji čiernom koreni, červenej papričke, chili koreni...

Pstruhom plnené ravioly v šafranovej omáčke
Z múky, vajec a trošky soli urobíme cesto. Zabalíme do fólie a dáme na hodinu odležať...

Šalát z kačaciny a rukoly
Kačacie prsia očistíme, osušíme, kožu narežeme na mriežku, osolíme, okoreníme a grilujeme kožou...

Fiesta ryžová miska
Recept inšpirovaný mexickou kuchyňou vám zachutí. V kombinácii s ryžou SOS Classic si ho zamilujete.

Zapečené pšeno s jablkami
Pšeno je jedna z mojich veľmi obľúbených surovín. Dá sa pripravovať naslano, ale aj nasladko. Keďže je to bezlepková obilnina, hodí sa aj pre tých, ktorí lepok nemôžu....

Slivkový nákyp
Umyté slivky rozpolíme a zbavíme kôstok. Zasypeme ich 100 g cukru. Tuk vymiešame so štipkou...

Chlodnik rajský – Chłodnik pomidorowy
Chłodnik je ideální polévka pro letní dny, může být na sladko, ale nejpopulárnější jsou naslano....

(Ne)tradičné pestrofarebné šúľance s ovocím
Domáce šúľance sú pre mňa nielen klasika, ktorá nikdy neomrzí, ale aj spomienka na babičku, ktorá pri všetkej skromnosti, mnohokrát aj z mála, vykúzlila neskutočné dobroty....

Štipľavé mäsové rezance
Mäso pokrájame na rezance, ktoré opečieme na horúcom oleji. Osolíme, okoreníme, pridáme posekanú...

Zemiaky zapečené s hráškom
Pekáč vymastíme tukom, vyložíme osolenými plátkami uvarených zemiakov, ktoré posypeme 2 varenými posekanými vajcami, ...