Špenátové lasagne

mrsjerryb - bez fotkymrsjerryb, 7. októbra 2015

Ahojte Varešky! :-) Keďže som sa rozhodla na 30 dní vyskúšať vegetariánstvo, vymyslela som si nový recept a chcem sa s ním podeliť. Bolo Zobraziť celý popisAhojte Varešky! :-) Keďže som sa rozhodla na 30 dní vyskúšať vegetariánstvo, vymyslela som si nový recept a chcem sa s ním podeliť. Bolo to aj v rámci možností - čo dom dal, takže nie je nejako extrémne náročný ani na prípravu, ani na peňaženku. U nás chutilo, dúfam, že bude aj u vás! :-)

2-3
porcie
20 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

10 - 15 plátkov
1 ks
150 g
5 ks
100 ml
20 ml
1 ks
10 dkg
2 - 3 strúčiky




Postup

  1. 1

    Vopred upozorňujem - miery sú odoka, treba zohľadniť koľko vás je doma na aký veľký plech robíte. Ja som robila na celkom maličký, tak ak budete robiť na väčší treba tým ingredienciám trošku pridať...

  2. 2

    Prvú som si spravila plnku na lasagne - cibuľku som osmažila na oleji, pridala som aj jarnú cibuľku, ale nemusí byť. Na cibuľku som hodila umyté špenátové listy a smažila som to, kým nezmäkli na kašu. Pridala som soľ, korenie a pretlačený cesnak. (Kto chce a má rád môže pridať aj sušené rajčiny v oleji, ja ich mám v kombinácií so špenátom veľmi rada, ale keďže neboli v chladničke, tak som ich vynechala.)

  3. 3

    Ja si zvyknem trošku lasagne predvariť vo vode s olejom - lepšie sa mi potom formujú v pekáči.

  4. 4

    Kým sa mi varia lasagne, nachystám si dressing - zmiešam biely jogurt s majonézou, kyslé uhorky nakrájam na malinkaté kúsočky a pridám do zmesi, osolím a okorením.

  5. 5

    Keď nám lasagne zmäkli, poukladáme ich na olejom vymastený, najlepšie sklený pekáč - iba jednu vrstvu. Jogurtovú zmes zmiešame s tou špenátovou a polovicu z nej rovnomerne poukladáme na lasagne. Na to poukladáme pokrájanú mozzarelu, na to dáme ďalšiu vrstvu lasagní, na to zvyšok špenátovej zmesy a na to opäť lasagne.

  6. 6

    Navrch lasagní postrúhame Cheddar, zakryjeme alobalom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov asi na 15 minút, potom odstránime alobal zvrchu pekáča a dopečieme zo 5 minútiek kým syr chytí peknú farbu.

  7. 7

    Dúfam, že bude chutiť!!! (Fotka nabudúce, nestihla som, bolo hneď po nich!)

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia