Morčacie stehno na zemiakovom nákype
souschef hotela Mikado v Nitre, 21. júna 2015
Foto: Robert Hüttner
Sme mäsožravý národ. A predsa máme voči mäsu veľa dlžôb. Počínajúc nedostatkom lokálnej čerstvej suroviny, od hydiny až po jahňacinu. V kuchyni sme Zobraziť celý popis Sme mäsožravý národ. A predsa máme voči mäsu veľa dlžôb. Počínajúc nedostatkom lokálnej čerstvej suroviny, od hydiny až po jahňacinu. V kuchyni sme mu zase dlžní viac jedál s fantáziou a novými nápadmi.
porcie
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
Zemiaky očistíme a spolu s ostatnou zeleninou nakrájame na tenké plátky. Morčacie stehno nakrájame na plátky a podľa potreby naklepeme. Opečieme prudko na rozohriatom oleji z oboch strán.
- 2
Mäso vyberieme a na tej istej panvici urestujeme cesnak, cibuľku, papriku a cuketu. Sladkú smotanu, parmezán a vajce zmiešame a dochutíme.
- 3
Zapekaciu misu alebo pekáč vytrieme maslom a vrstvíme zemiaky, mäso a zeleninu. Celé zalejeme smotanovou zmesou. Pečieme 30 minút prikryté v rozohriatej rúre pri 170 °C. Odokryjeme a zapečieme asi 10 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu