Cestoviny s paradajkovo-baklažánovou omáčkou
Foto: daniellerose
Typ na rýchly, jednoduchý a zdravý obed.
porcie
príprava
Postup
-
1
Cibuľu si nakrájame na drobno. Do hrnca nalejeme olivový olej a cibuľu na ňom pražíme do sklovita. Potom pridáme na tenké plátky nastrúhaný baklažán. Osolíme, okoreníme čiernym korením a majoránkou a pokvapkáme tekvicovým olejom. Trošku podlejeme vodou a necháme dusiť.
- 2
Do väčšieho hrnca si nalejeme vodu a necháme zovrieť. Prv než tam nasypeme cestoviny, hodíme do horúcej vody paradajky. Keď na nich praskne šupa vyberieme ich a ošúpeme. Potom do vody môžeme vysypať cestoviny (ja som použila fusilli, ale v podstate môžeme zvoliť hocijaký druh). Necháme ich variť.
- 3
Do hrnca s baklažánom vylejeme lečo. Pridáme aj nakrájané paradajky a varíme. Podávame s uvarenými cestovinami. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu