Cestoviny s paradajkovo-baklažánovou omáčkou

daniellerose - fotkadaniellerose, 13. septembra 2014

Typ na rýchly, jednoduchý a zdravý obed.

4-5
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

500 g
1 ks
3-4 ks
1 ks malý
3 dl domáce
 sušená drvená




Postup

  1. 1

    Cibuľu si nakrájame na drobno. Do hrnca nalejeme olivový olej a cibuľu na ňom pražíme do sklovita. Potom pridáme na tenké plátky nastrúhaný baklažán. Osolíme, okoreníme čiernym korením a majoránkou a pokvapkáme tekvicovým olejom. Trošku podlejeme vodou a necháme dusiť.

  2. 2

    Do väčšieho hrnca si nalejeme vodu a necháme zovrieť. Prv než tam nasypeme cestoviny, hodíme do horúcej vody paradajky. Keď na nich praskne šupa vyberieme ich a ošúpeme. Potom do vody môžeme vysypať cestoviny (ja som použila fusilli, ale v podstate môžeme zvoliť hocijaký druh). Necháme ich variť.

  3. 3

    Do hrnca s baklažánom vylejeme lečo. Pridáme aj nakrájané paradajky a varíme. Podávame s uvarenými cestovinami. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia