Nepravá husacia pečeň
Pečeň umyjeme, osušíme a pokrájame na menšie kúsky. Dáme ich do mixéra, pridáme vajcia...
Kapor v mandľovom obale
Vianočný stôl bol vždy prehliadkou najtradičnejších jedál. Dnes to však chce zladiť zvyky našich pradedov s...
Cestoviny s údeným morčacím stehnom
Toto jedlo som si vymyslela, inšpiroval ma k tomu "šunkaflek"- jedlo, ktoré vôbec nemám rada....
Dubáky v jadierkovom trojobale
Čerstvé dubáky očistíme, umyjeme, osolíme, obalíme v múke, vajíčku a strúhanke zmiešanej s...
Losos zelenina citrón
Tento recept je pre domácich labužníkov, ktorý su samí doma a maju chuť na rýchly obed....
Lasagne plnené cícerom
Keďže som mala namočený cícer, tak som rozmýšľala čo navarím. Tak som sa rozhodla, že budem experimentovať....
Šišky z kysnutého cesta so zemiakom
Skvelé fašiangové šišky vďaka zemiaku mäkké aj na druhý deň.
Šošovicovo-mrkvovo-rajčinové lasagne
Pre milovníkov zeleninových jedál je tu variácia lasagní. Množstvá som nezadávala, robila som od oka...
Perkelt z drobkov moriek
Variant s ryžou ako prílohou. Ale áno! Dobre viem, že s rcp na perkelt, ...
Hŕstková kaša
Skvelá kaša, ktorá poslúži ako príloha k hlavnému jedlu, alebo si ju môžete dať samotnú,...
Žltý hrach s jačmeňom a hubami shiitake
Zohrejeme olej v hrnci na miernom ohni a opražíme nakrájanú cibuľu s paprikou.
Jazmínová ryža s bravčovým mäsom
Aromatická jazmínová ryža s bravčovým mäsom ochutená jemnou omáčkou. Ideálny recept na večeru počas pracovného týždňa....
Zapekané rezne so šampiňónmi a s cibuľou
Chutné rezne doplnené šampiňónmi a poriadnou porciou cibule budú určite chutiť nielen chlapskej časti každej domácnosti.
Špagety s ricottovou omáčkou a rukolou
Na „staré kolená“ som prišiel na „šmak“ červenej cibuli, stonkovému zeleru, roma šalátu a dnes...
Terinka z lososa a raka
Rúru predhrejeme na 160 °C. Filé z lososa osolíme, ochutíme čiernym korením a pevne zabalíme do...
Špenátové halušky s nivovou omáčkou
Rozmrazený špenát zmiešame s múkou, soľou a vajíčkami a vytvoríme hustejšie cesto.
Kuracie kávové kapsy s orechmi
Inšpirovala som sa viacerými úpravami jedál, no najmä som popustila uzdu svojej fantázii a vzniklo čosi...
Treska se zeleninou v kokosové omáčce
Lehce inspirován jedním z norských receptů jsem pro nedostatek prvotních surovin potřebných k jeho realizaci silně zaimprovizoval...
Treska na zelenine (Bacallà amb samfaina)
Je to vlastne ryba s katalánskym ratatouille. Jednoduché, zdravé a chutné.
Kaleráb plnený hubami
Mladé kaleráby vydlabeme, aby steny zostali hrubé 0, 5 cm. Naplníme hubovou plnkou, skrojené...
12-hodinové kačacie stehienká s celerovo-zemiakovou kašou
Toto jedlo nepotrebuje veľa námahy, ani dlhé státie pri sporáku. Jednoducho len čas a trpezlivosť....
Makaróny s fazuľovo - cesnakovou krémovou omáčkou
Pripravíme si suroviny. Použila som mrazenú fazuľu. Ak použijeme sušenú, deň vopred ju namočíme....
Špenátovo-mrkvové lasagne
Ako som už povedala, cestoviny ja môžem, a lasagne nie sú žiadnou výnimkou, či...
Zapečená biošpargľa na Carmenete
Pozrite si, akú dobrotu môžete vyčarovať zo záhoráckej špargle.
Jambalaya po slovensky
Základ tohoto, v mojom prípade zeleninového, jedla je najpravdepodobnejšie v hispánskej kuchyni, kde má...
Bažant s mäsovou plnkou
Žemle namočíme do mlieka, vyžmýkané ich dáme do zomletého bravčového mäsa, osolíme, okoreníme, ...