Foto: izabella929
Pražakos alebo všetko v jednom hrnci. Pred pár rokmi som tento recept našla na Gypsi rádio..teda ide o rómsky recept.Je pravda, že ho rada Zobraziť celý popisPražakos alebo všetko v jednom hrnci. Pred pár rokmi som tento recept našla na Gypsi rádio..teda ide o rómsky recept.Je pravda, že ho rada pripravujem, lebo netreba riady umývať.Podávam ho s čerstvým domácim chlebíkom.Príloha závisí od ročného obdobia.Teraz som ho vyskúšala urobiť s novými zemiakmi a podávala som k nemu čerstvý úžasný hlavkový šalátik, ktorý mi práve dorastá a bol jemnučký ako zamat..ozdobila som ním aj tanier..
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Bravčovú krkovičku som poriadne umyla a odstránila masť..
-
2
pokrájala na kocky..
-
3
pokrájala som údenú slaninu na kocky aj cibuľu spolu aj s časťou vňate...
-
4
do rajnice som dala najprv slaninu, aby pustila masť..
-
5
pridala som cibuľu a spolu opiekla...
-
6
pridala som mäso a dusila som ho do vtedy, pokiaľ sa celkom všetka voda neodparila...
-
7
asi po 15 min. sa všetka voda odparila a zostala iba masť v rajnici pod mäsom..
-
8
teraz som pridal k mäsu sterilizované lečo, ale môže sa pokojne pokrájať čerstvá paprika a paradajky...zatiaľ svoje nemám, tak používam svoje zavárané lečo...
-
9
a nechala zase 10 min. povariť spolu s lečom, aby sa vyniakajúca šťava dostala do mäsa...občas som pomiešala, aby mi to neprihorelo...potom som priliala vodu za 1 a pol pohára v čom som mala lečo...a varila 70min.
-
10
občas som pozrela a pomiešala...a taká má byť hustota a šťava, keď sa už môžu pridať zemiaky...pokiaľ pridávate staré zemiaky, tie sa varia dlhšie, na to treba počítať...šťava má byť polohustá...
-
11
teraz som pridala pokrájané zemiaky na mesiačiky...množstvo závisí od vás...my máme zemiačiky radi, ale aj naprik tomu si dáme k tomuto skvelému jedlu chlebík...
-
12
pomiešala a varila na slabšom ohni, lebo nové zemiaky sa rýchle uvaria....
-
13
Hotové jedlo som uložila na oválny tanier, ozdobila kučeravým dvojfarebným hlávkovým šalátom a našla som už aj jednu papriku baraní roh...veľmi chutné jedlo...) každý si môže dochuťiť podľa svojho uváženia...ja to robím takto...varievala som to aj pre viac ľudí počas oberačky vo vinohrade, kde sa nás okolo stola posadilo niekedy aj vyše 12 ľudí... dobrú chuť...
Diskusia k receptu