Špirálky s brokolicou

martinis - fotkamartinis, 10. januára 2013
Špirálky s brokolicou
Foto: martinis

Cestoviny s brokolicou, cesnakom a feferónkou, posypané vlašskými orechmi.

1
porcia
25 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1/2 ks
1 ks
2 strúčiky
150 g
1 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    Pokiaľ máte radi brokolicu, možno vám padne vhod môj rýchly recept. Cestoviny má rád hádam každý a spolu s brokolicou a cesnakom, podčiarknuté výraznou chuťou feferónky vám vyčaria na stole chutný a rýchly obed :)

  2. 2

    Začneme feferónkou : rozkrojíme ju, vyberieme jadierka a dužinu nakrájame na tenučké pásiky. Cesnak ošúpeme a taktiež nakrájame na tenké plátky.

  3. 3

    Brokolicu umyjeme, rozoberieme na ružičky a povaríme v mierne osolenej vode nejaké 4 minúty.

  4. 4

    Na rade sú cestoviny - ja som použil špirálky : dáme variť do osolenej vody "al dente". Kým sa cestoviny varia, na panvici rozpustíme lyžicu masla, na ktorom zľahka opečieme cesnak a feferónku.

  5. 5

    Do panvice smelo pridáme scedené ružičky brokolice, osolíme, okoreníme a ešte chvíľu poopekáme.

  6. 6

    Záver potom primiešame cestoviny do panvice, zmiešame, pripravíme do misky a posypeme nasekanými vlašskými orechmi. Tieto cestoviny sú zdravé, farebné a ľahko pikantné, dobré je ich podávať aj s cesnakovou bagetkou :)

Diskusia k receptu

dajanca
vďaka za recept jednoduché, rýchle, zdravé.... :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia