Foto: martinis
Cestoviny s brokolicou, cesnakom a feferónkou, posypané vlašskými orechmi.
porcia
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pokiaľ máte radi brokolicu, možno vám padne vhod môj rýchly recept. Cestoviny má rád hádam každý a spolu s brokolicou a cesnakom, podčiarknuté výraznou chuťou feferónky vám vyčaria na stole chutný a rýchly obed :)
- 2
Začneme feferónkou : rozkrojíme ju, vyberieme jadierka a dužinu nakrájame na tenučké pásiky. Cesnak ošúpeme a taktiež nakrájame na tenké plátky.
- 3
Brokolicu umyjeme, rozoberieme na ružičky a povaríme v mierne osolenej vode nejaké 4 minúty.
- 4
Na rade sú cestoviny - ja som použil špirálky : dáme variť do osolenej vody "al dente". Kým sa cestoviny varia, na panvici rozpustíme lyžicu masla, na ktorom zľahka opečieme cesnak a feferónku.
- 5
Do panvice smelo pridáme scedené ružičky brokolice, osolíme, okoreníme a ešte chvíľu poopekáme.
- 6
Záver potom primiešame cestoviny do panvice, zmiešame, pripravíme do misky a posypeme nasekanými vlašskými orechmi. Tieto cestoviny sú zdravé, farebné a ľahko pikantné, dobré je ich podávať aj s cesnakovou bagetkou :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu