Teľacia roláda s karfiolovo-bryndzovým pyré
Peter Pikovský
šéfkuchár Grandhotela v Starom Smokovci, 19. mája 2015
šéfkuchár Grandhotela v Starom Smokovci, 19. mája 2015
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
70 minút
príprava
príprava
30 minút
na 160 °C
na 160 °C
Suroviny
0,5 kg (alebo bravčové stehno) |
|
120 g |
|
50 g |
|
10 g |
|
5 g |
|
120 g |
|
1 ks |
|
120 g |
|
125 g |
|
50 g |
|
250 g |
|
5 g |
|
1 ks |
|
200 g |
|
Postup
-
1
Teľací šál nakrájame na plátky, ktoré rozklepeme, osolíme a okoreníme. Oriezky z teľacieho šálu zomelieme spolu s kuracím mäsom na mlynčeku.
- 2
Zomleté mäso ešte premixujeme so smotanou, soľou, s korením, vajíčkom a baby špenátom.
- 3
Pripravenou zmesou potrieme teľacie mäso, zrolujeme do alobalu a pečieme v rúre pri 160 °C asi 30 minút.
- 4
Karfiol uvaríme domäkka, rozmixujeme a pridáme bryndzu. Uvarené zemiaky nakrájame na kocky a opečieme na panvici. Blanšírovanú špargľu prehrejeme na rozpustenom masle.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu