Teľacia roláda s karfiolovo-bryndzovým pyré

Peter Pikovský
šéfkuchár Grandhotela v Starom Smokovci, 19. mája 2015
Teľacia roláda s karfiolovo-bryndzovým pyré
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
70 minút
príprava
30 minút
na 160 °C

Suroviny

0,5 kg (alebo bravčové stehno)
120 g
50 g
10 g
5 g
120 g
1 ks
120 g
125 g
50 g
250 g
5 g
1 ks
200 g




Postup

  1. 1

    Teľací šál nakrájame na plátky, ktoré rozklepeme, osolíme a okoreníme. Oriezky z teľacieho šálu zomelieme spolu s kuracím mäsom na mlynčeku.

  2. 2

    Zomleté mäso ešte premixujeme so smotanou, soľou, s korením, vajíčkom a baby špenátom.

  3. 3

    Pripravenou zmesou potrieme teľacie mäso, zrolujeme do alobalu a pečieme v rúre pri 160 °C asi 30 minút.

  4. 4

    Karfiol uvaríme domäkka, rozmixujeme a pridáme bryndzu. Uvarené zemiaky nakrájame na kocky a opečieme na panvici. Blanšírovanú špargľu prehrejeme na rozpustenom masle.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia