Zemiakovo–syrové smažienky

redakcia - fotkaredakcia, 30. septembra 2009
4
porcie
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

0,5 kg
150 ml
30 g
150 g
50 g
3 ks




Postup

  1. 1

    Uvarené a vychladené zemiaky v šupke olúpeme a najemno nastrúhame. Do mlieka dáme maslo, postrúhaný údený syr a varíme, až kým sa syr nerozpustí. Zložíme zo sporáka a primiešame nastrúhané zemiaky.

  2. 2

    Do vychladnutej zmesi pridáme soľ, múku a žĺtky. Nakoniec vmiešame tuhý sneh z bielkov. Dôkladne premiešame. Lyžicou naberáme kôpky, ktoré vytvarujeme na placky a smažíme na horúcom oleji z obidvoch strán.

  3. 3

    Podávame posypané strúhaným syrom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia