Foto: marek135
v jednom letáku z obchodnej siete som videl raz niečo podobné, lenže ten leták mi mamka spálila, tak som sa dnes snažil zaimprovizovať v Zobraziť celý popisv jednom letáku z obchodnej siete som videl raz niečo podobné, lenže ten leták mi mamka spálila, tak som sa dnes snažil zaimprovizovať v kuchyni :) a jedlo bolo na svete
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Papriky si umyjeme, odkrojíme vrchy, vyrežeme zbytočnosti aj stopku. Mleté mäso, najlepšie mleté na hrubšie kúsky osolíme, okoreníme a pretlačíme doň dva menšie strúčiky cesnaku. Rozpálime si trošku oleja na panvici a mäso sprudka opečieme.
- 2
Šampiňóny pokrájame na menšie kúsky, chvíľu podusíme na troške oleja. Pridáme k mäsu. Ďalej do mäsa pridáme za hrsť sterilizovanej kukurice, tak isto fazule, a nadrobno nakrájanú jarnú cibuľku. Premiešame všetko spolu s dvoma lyžicami kečupu, dvoma lyžicami horčice a trochou majoránky. Zmesou naplníme papriky. Tie potom vložíme do zapekacej misy v ktorej máme naliaty vývar. Dáme zapiecť do rúry na 30 minút pri 180-200 °C.
- 3
Kým sa paprika pečie pripravíme si ryžu. Ryžu premyjeme pod tečúcou vodou a necháme obschnúť. V kastróli rozpálime olej a vsypeme ryžu, miešame kým ryža nevŕzga. Tak prilejeme vriacu vodu, vsypeme trošku soli a sušenej zeleninovej zmesi a hubové korenie. Varíme kým ryža nezmäkne.
- 4
Po dopečení papriky urobíme zo šťavy omáčku ktorou potom ešte papriky prelejeme. Spravíme ju jednoducho že urobíme tmavšiu zápražku a zahustíme šťavu. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu